uljepšali im blagdane / 'Sanjali smo novu kupaonicu, napokon imamo pravi Božić': Dobri Dugopoljci pomogli skromnoj obitelji

Image
Foto: Luka Klun/PIXSELL/Ilustracija

Peteročlana obitelj živi od od 1900 kuna dječjeg doplatka te 1250 kuna socijalne pomoći za kćer

20.12.2018.
8:05
Luka Klun/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Obitelj devetogodišnje Mie Čelan iz Dugopolja, za Božić je dobila najveći dar - dobri ljudi predvođeni općinskim načelnikom Pericom Bosančićem, uredili su im stan od 65 kvadrata koji napokon u 21. stoljeću ima – kupaonicu i wc.

Njena 39-godišnja majka Anamarija, kupala je Miu i njenu braću, blizance Antoniu i Nediljka (8), u "maštilu" tik uz staru peć na drva, a sada je kod Čelanovih, na gornjem katu obiteljske kuće, sve novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mučili smo se do sada bez kupatila'

Kako piše Slobodna Dalmacija, ovoj obitelji uređena je kupaonica, soba za djevojčice s krevetom na kat, radnim stolom, ormarom i uokvirenom zahvalnicom na zidu koju je Mia zaslužilanastupajući u tradicionalnoj nošnji Kulturno-umjetničkog društva Pleter. Susjedna soba namijenjena je dječaku Nediljku.

Sve je novo, "friško" ušminkano i ima obrise pravog doma. "Fali nam treća soba, no snaći ćemo se. Mučili smo se do sada bez kupatila, sa starim namještajem, staro nam je bilo sve... A vidite sada kako imamo uređenu kuću, baš nam je ovo pravi, pravi Božić", kazao je glava obitelji, 49-godišnji Ivica Čelan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imat ćemo napokon pravi Božić'

Nezaposlen je, pa obitelj prehranjuje radom na "baušteli". Zadnje je bio angažiran na gradnji jednog krova, a nada se skoro i novom poslu. Ova peteročlana obitelj živi od od 1900 kuna dječjeg doplatka te 1250 kuna socijalne pomoći za kćer Antoniu.

Ona je boležljivo dijete rođena sa srčanom manom i ima ugrađen "pejsmaker". Ne smije se zamarati, pošteđena je tjelesnog odgoja u školi, majka Anamarija mora se posebno brinuti o njoj, pa i ona ne radi, nezaposlena je domaćica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joj, hvala ovim dragim ljudima, dali su nam i bon za hranu, imat ćemo napokon pravi Božić. A naši bajkeri su obećali dici donit i igračke te slatkiše. Hvala im svima na trudu i pomoći. Svake godine smo sanjali novo kupatilo, i evo napokon ga imamo", kazala je Anamarija za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo