Sander mu je ukrao Božić, gosti ga zaobilaze

3.12.2011.
11:22
VOYO logo

Čini se da je bivši premijer Ivo Sanader opet nastupio u ulozi Grincha koji ljudima krade Božić. Ovaj put vlasniku poznatog zagrebačkog restorana.

Kao što je poznato, u javnost je izišla snimka susreta bivšega premijera s predsjednikom Uprave MOL-a Zsoltom Hernadijem upravo u Marcellinu. Prihvaćena je kao zakonit dokaz u postupku protiv Sanadera na suđenju za primanje mita od MOL-a, a popularni zagrebački ugostitelj Mario Čerhak dospio je na stup srama kao osoba koja tajno snima i difamira svoje goste. Te je objede kategorički pokušavao odbaciti na novinskoj konferenciji prije dva tjedna, ali negativna reklama učinila je svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sreće sa Sanaderom

"Opao je promet, gostiju je manje, nemamo ni približno božićnu atmosferu. Ovo je prvi put u deset godina da nismo platili zakup prostora, ali srećom imamo razumijevanje obitelji Majoli (teniski centar u sklopu kojega je i Marcellino u vlasništvu je obitelji Ive Majoli op.a.).

Imali smo planove od prosinca pokrenuti VIP catering, ali to je sada propalo. Nemamo sreće s gospodinom Sanaderom. Kada nas je posjećivao prije dvije godine, proglašeni smo stožerom za njegov povratak na vlast, a sada kao eho tih posjeta u božićno vrijeme nemamo Božića", kaže Čerhak za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događaju se čudne stvari

Iako ne odaje dojam slomljena čovjeka, u medijskom nastupu prije 14 dana nije skrivao suze:

"To je bilo zbog moje žene, koja nije zaslužila trpjeti toliku nepravdu. Nažalost, sinoć je zbog silne količine stresa završila na Hitnoj. Prije sedam dana nas smo dvoje doživjeli nezgodu kada je dizalo u našoj zgradi iznenada propalo iz prizemlja u podrum, pa su nas morali spašavati vatrogasci. Ne vjerujem u teorije zavjere, ali da se čudne stvari događaju, istina je", ogorčeno prepričava Čerhak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka susreta Sanadera i Hernadija, stara dvije godine, nije jedina koju je sačuvao. Ima i onih starih četiri godine, poput snimki gdje se, primjerice, vidi kako je fizički napadnut u restoranu. Kada je počela cijela "frka" sa Sanaderom, tvrdi da je najveći dio snimki izbrisao.

Na upit ne ugrožava li snimanje intimu njegovih gostiju kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno je apsurdno da se mene proziva zbog snimanja i čuvanja snimki. Za ono što je tvrdila, Jadranka Sloković apsolutno nema nikakvo uporište: svaka snimka moje je privatno vlasništvo, a moj bi krimen bio kada bih te snimke zloupotrijebio. Ne postoji članak zakona koji mi nalaže da izbrišem snimku i u kojem roku, zakon mi brani samo da je ne zloupotrijebim.

A ja to nisam učinio, nikada nijedna snimka nije izašla iz Marcellina. Ne bi ni ova da Robert Ježić nije dao iskaz USKOK-u, pa je to postalo tema. Ljudi preskaču najvažniju činjenicu, a to je da su snimku zatražili od mene DORH i USKOK i ja sam je po zakonu bio dužan dati. Prvi put ona je prikazana u sudnici, a u novinama, podsjećam, bila je tek ilustracija za koju nemam pojma na osnovu čega je nastala", zaključuje Čerhak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo