SANADEROV PRVI DAN U ZATVORU: / Pregledao ga je liječnik, a dobio je i cimera; Uskoro će ga odvesti u bolnicu

Image
Foto: Pixsell

Prošli Sanaderov cimer u Remetincu se žalio kako je Ivo dosadan i tražio je premještaj

5.4.2019.
19:58
Pixsell
VOYO logo

Premijer je proveo prvu noć u zatvoru u Rementicu. Daleko od toga da je bivšem predsjedniku Vlade i HDZ-a prva noć u ćeliji - od 2010. godine Ivo Sanader je u pritvorima i zatvorima u Austriji i Hrvatskoj do sada je skupio tri godine i osam mjeseci. U austrijskom ekstradicijskom pritvoru proveo je sedam mjeseci, pet mjeseci proveo je u istražnom zatvoru zbog Fimi medije, prije nego što su ga pustili kad su prijatelji prikupili 12,4 milijuna kuna jamstva kako bi se branio sa slobode, 19 mjeseci bio je u istražnom zatvoru zbog predmeta Hypo-Ina-MOL, te još 13 mjeseci kad je presuda postala pravomoćna.

Image
BIVŠI SANADEROV CIMER: /

'Ivo je toliko dosadan da sam tražio premještaj. Proučavao je spise, nije se želio družiti'

Image
BIVŠI SANADEROV CIMER: /

'Ivo je toliko dosadan da sam tražio premještaj. Proučavao je spise, nije se želio družiti'

Žalit će se gdje god stignu

No ništa od toga mu se ne računa u šest godina kazne koliko mu je dosuđeno u u slučaju Planinska. Njegovi odvjetnici najavljuju da će se na presudu žaliti gdje god stignu, što i nije baš puno adresa, s obzirom na to da je presudu donio Vrhovni sud. Ali svakako će se žaliti Ustavnom sudu i Sudu za ljudska prava, prije svega zbog načina na koji je donešena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova presuda za nas još je uvijek fantomska jer ju mi nismo dobili. Vjerujemo na riječ da je takva kakva jeste. Znači, kad dobijemo presudu, kad vidimo obrazloženje Vrhovnog suda, mi ćemo sigurno ići na Ustavni sud", kazao je odvjetnik Ive Sanadera, Čedo Prodanović.

"Ova ekspresna egzekucija njega u pritvor, istražni zatvor, mislim da u bilo kojem slučaju, pogotovo u ovakvom predmetu zaista se ne smijemo dovesti u situaciju, govorim o državi, da odvjetnici i okrivljeni na televiziji gledaju da će netko doći po njega i lišiti ga slobode", dodao je, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je govorio i sam Sanader uoči ulaska u zatvor.

Dobio cimera, pregledao ga liječnik

Novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić kazala je da je Ivo Sanader danas cijeli dan bio u Remetincu i da u je zatvorski liječnik ga je pregledao i ispisao mu uputnicu za dodatni pregled, ali i za mišljenje specijalista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da specijalist ne postoji u zatvorskom sustavu, Sanader će biti odveden u vanjsku bolnicu. Još nije poznato u koju će bolnicu i kada Sanader biti prevezen. Sanader prvu noć u Remetincu nije proveo sam, nego je dobio cimera, a za očekivati je da će zatražiti da bude sam u ćeliji zbog sudskih procesa za koje se mora pripremati.

Jedna noć prošla, još samo njih 133.255

Ako odsluži punu kaznu za Planinsku to bi bilo 133.225 dana u zatvoru, no sigurno ih neće sve provesti u ćeliji. Osim mogućeg puštanja na slobodu nakon dvije trećine odslužene kazne, gotovo je sigurno da će Sanader napuštati zatvor i zbog zdravstvenih razloga. Ili barem na suđenja za druge pronevjere koje mu stavljaju na teret. Već u ponedjeljak ga očekuje nastavak suđenja u slučaju Ina-MOL, a na suđenje će doći u pravosudnom kombiju i u pratnji pravosudnih policajaca, kazala je novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo