Sanaderov bijeg nije policijski propust

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko komentirao je zahtjev predsjednika države Ive Josipovića da podnese ostavku jer smatra kako je bijeg Ive Sanadera prije svega njegov propust.

9.12.2010.
17:39
VOYO logo

"Apsolutno nisam kriv! U trenutku kada je Ivo Sanader napuštao Hrvatsku, bio je slobodan građanin. Da smo ga zaustavili ili priveli, pitali biste me na osnovi kojeg zakona", odgovorio je Karamarko na novinarski upit o tome osjeća li se krivim i što misli o predsjednikovim optužbama.

"Možda se gospodin predsjednik krivo izrazio, morao bi obrazložiti koja bi bila zakonska podloga za postupanje policije prema Sanaderu u momentu kada za njega nije raspisan ni pritvor, nego se samo traži skidanje imuniteta, što za policiju u 11.10 sati ne znači ništa", komentirao je Karamarko predsjednikov zahtjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo je mišljenje da nije krivo niti Državno odvjetništvo, koje je prema mišljenju Ranka Ostojića trebalo diskretnije obaviti svoj posao, a ne dati Sanaderu mig da pobjegne iz države. Karamarko navodi kako je ovo normalan slučaj i sve će se odvijati prema standardnoj proceduri.

"Gledajte, ovo svakako nije policijski propust, mi nemamo zakonske osnove. Ne možemo postupati na osnovi nekakvog nahođenja ili pretpostavke da će se nešto dogoditi", dodao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje da će se sada raspisati tjeralica za Ivom Sanaderom i zatražiti njegovo izručenje. Upitan znači li to da vladajuća većina svakom političaru koji se nađe u ovakvoj situaciji daje dovoljno vremena za bijeg iz države, Karamarko odgovara: "Ma, nemojte! Pa ne bih se složio."

Na konstataciju da je Glavaš također pobjegao, ministar kaže da je zbog toga i potpisan sporazum s Bosnom i Hercegovinom, "da bi se smanjili takvi rizici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji su osuđeni moraju odslužiti svoju kaznu. Zato će i ovaj slučaj biti riješen na ovaj ili onaj način."

cate-201011220231004

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201012090394006

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo