Sanadera 'uklonili', a Hebrang 'visi' i na zavjesama

Ivo Sanader i u HDZ-u, čini se, odlazi u povijest. Njegova se fotografija u središnjici stranke nalazi samo još uz Tuđmanovu, dok su ga drugdje zamijenili Kosor i Hebrang.

8.12.2009.
23:19
VOYO logo

Sanaderovo vrijeme u Hrvatskoj demokratskoj zajednici zaista je prošlo. Plakate današnjeg počasnog predsjednika zamijenili su oni Andrije Hebranga, a na prvom katu centrale na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu njegov portret je zamijenio onaj predsjednice stranke i šefice Vlade Jadranke Kosor. Njegova fotografija ostala je stajati uz onu Franje Tuđmana, osnivača HDZ-a.

Otkako je Ivo Sanader u srpnju ove godine rekao da odlazi iz Vlade i vrha stranke, HDZ se korak po korak počeo udaljavati od svog počasnog predsjednika. Prvo su u Vladi izvjesili fotografiju na zidu s bivšim premijerima, da bi njegovu fotografiju sada uklonili sa zidova stranačkih prostorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K tomu su se nedavno oglasili i najbliži suradnici te mu javno poručili da nije vrijeme za njegov povratak.

"Tek smo se oporavili od njegova odlaska", izjavio je predsjednički kandidat Hebrang koji je na zidovima stranke zauzeo Sanaderovo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak potvrdila je informacije o uklanjanju fotografija.

"Stranka je sada obilježena predsjedničkim kandidatom Andrijom Hebrangom, pa su postavljeni njegovi izborni plakati i to je razlog zašto smo poskidali plakate s Ivom Sanaderom", izjavila je Glavak za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako vizualni identitet prostorija mijenjaju u skladu s izborima koji su u tijeku.

"Postavili smo i nove zavjese i na zavjesama je Hebrang. Zar niste primijetili?", pitala je glasnogovornica Glavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najbližih prijatelja i suradnika Ive Sanadera, saborski zastupnik Mario Zubović, ne vidi problem u novim plakatima.

"Pa i Sanaderovi plakati su postavljen u vrijeme parlamentarne kampanje. Na koncu konca premijerka Kosor, sada je predsjednica stranke. A Hebrang je naš kandidat za predsjednika, pa ako nećemo njih reklamirati, koga ćemo?!", pojasnio je dodajući da u prostorijama gradskog HDZ-a u Gundulićevoj stoje izvješeni plakati i Kosor i Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo