'Sanadera je s vlasti najurila Angela Merkel'

'Sanader je otišao – zbog jednog CD-a. Njemačka vlada otkupila je od švicarskog hakera CD s tajnim računima, na kojem se spominju neki njemački političari i tokovi novca.

16.7.2010.
11:07
VOYO logo

Ispričao je to Darko Petričić na splitskom predstavljanju svoje knjige Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije.

Tvrdi da je njemačka kancelarka Angela Merkel najurila bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera jer se na CD-u s tajnim računima pojavilo i Sanaderovo ime s računima Hypo Banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Angela Merkel, zajedno s predstavnicima iz SAD-a, pozvala je Sanadera u Bruxelles i tražila da se makne iz politike", rekao je Petričić.

"Najveći su neprijatelji hrvatskim građanima domaći političari i vlast, a najveći neprijatelji vlastima su građani – jer ih onemogućavamo da kradu onoliko koliko bi mogli i tražimo ona prava koja smo imali i prije. Istina je gola, nema više vanjskih neprijatelja", rekao je Petričić. Politolog Petričić (41) iz Varaždina u svojem je izlaganju predstavio hrvatsku politiku – kao sredstvo instant-bogaćenja – putem stranaka koje funkcioniraju poput trgovačkih društava na političkom tržištu koje se nalazi u Hrvatskom saboru, prenosi Slobodna Dalmacija Petričićeve riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako je na privatnim računima političara, tajkuna, obavještajaca, generala, profitera završilo najmanje deset milijardi eura.

Prema Petričiću, Hrvatskom vlada šest mafijaških skupina iz sektora: politike, bankarstva, građevine, duhanskih prerađevina, turizma i ekologije (zagađivači), kojima treba pridodati i "klasičnu" albansku mafiju, te specifičnu – sportsku mafiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, prisutna su i tri izuzetno opasna lobija: trgovačko-uvoznički, odvjetnički te obavještajni, koji, kao i mafijaške skupine, podrijetlo vuku iz famozne objave predsjednika Franje Tuđmana o dvije stotine odabranih pojedinaca i obitelji koji će upravljati zemljom.

Na predstavljanju Petričićeve knjige u Gradskoj knjižnici prisustvovao je don Ivan Grubišić, sindikalni šef HUS-a Ozren Matijašević te beogradski analitičar Miloš Vasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006240266006 arti-201007050858006 arti-201007070173006 arti-201006060118006 arti-201006100083006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike