Stier, Kovač i Penava poslali poruke / Sanader u RTL-u Danas o unutarstranačkim izborima u HDZ-u: 'Ne treba iskakati prerano...'

'Sve predsjednike HDZ-a ljevičari su nazivali krajnjim desnim ekstremistima, dok su ih desničari prozivali da su komunisti i ljevičari', kazao je Sanader

15.1.2020.
19:08
VOYO logo

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader u RTL-u Danas komentirao je okršaj oporbe i vladajućih na aktualnom satu u Saboru, unutarstranačke izbore u HDZ-u i odnose u vladajućoj koaliciji. 

"Nije bilo tako žestoko kako je znalo biti. Opozicija nije imala kvalitetna pitanja, a premijer je dobro parirao. Odnosno, ima argumente, rezultate i uspjehe", kazao je Sanader te dodao da kao najmlađa članica EU imamo potpredsjednicu Europske komisije i da Hrvatska nikada nije bila tako dobro pozicionirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U HDZ-u se događaju demokratski procesi" 

"Sportskim rječnikom, vodimo u gostima jedan nula", kazao je Sanader. Komentirao je i što se događa u HDZ-u. 

"Događaju se demokratski procesi", kazao je. Na pitanje da su danas i Davor Ivo Stier i Miro Kovač poslali poruke da ovo vodstvo HDZ-a ima alternativu, a Ivan Penava da se HDZ kreće u krivom smjeru, Sanader je odgovorio: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo svoju redovnu utakmicu. HDZ je otpočetka demokratska stranka, na pretprošlim izborima smo imali šestero kandidata. Uvijek se borimo da imamo što više kandidata", kazao je Sanader, a o danas poslanim porukama izjavio je da misli da su možda malo uranili jer Statut stranke jasno definira kad počinje utakmica.

"Treba poštovati tajming" 

"Ne treba iskakati prerano. No to ne slabi HDZ jer je on prejak. On ima više od 50 posto gradonačelnika, imamo jaku bazu i to se vidjelo na svim izborima. Ali treba biti odgovoran u smislu da se poštuje tajming. Statut jasno definira vrijeme unutarstranačkih izbora", kazao je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i da se u javnosti, kao mogući kandidat na unutarstranačkim izborima, pojavljuje ime Kolinde Grabar-Kitarović.

"Svatko ima pravo i svatko se može natjecati. Nikome to nije nedopušteno. Svi naši članovi i članice imaju pravo  kandidirati se za sve funkcije. Ne vidim nikakvo iznenađenje ni u jednom članu ili članici koji imaju takve ambicije i želje. Ali članovi će prosuditi tko može voditi stranku i tko ima uspjehe i rezultate", kazao je Sanader i dodao da su sve predsjednike HDZ-a ljevičari nazivali "krajnjim desnim ekstremistima", dok su ih desničari prozivali da su komunisti i ljevičari. Sanader je potvrdio da će se za izbore poštovati rokovi iz Statuta HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji pitaju hoće li biti u roku, to je pokušaj slabljena Plenkovića", rekao je Sanader i dodao da je vladajuća koalicija stabilna.  

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo