Sanader u Remetincu već idućeg tjedna

11.12.2010.
20:04
VOYO logo

"Bio sam na sudu i razgovarao sam s gospodinom Ivom Sanaderom, bio je na putu natrag u Zagreb. Njegovi odvjetnici u Zagrebu su u kontaktu s predstavnicima vlasti i gospodin Sanader želi raščistiti sva pitanja što je prije moguće te surađivati s hrvatskim vlastima", rekao je odvjetnik Werner Suppan naglasivši da će se navodno u nedjelju održati saslušanje.

'Gospodin Sanader na saslušanju će čuti što hrvatske vlasti imaju protiv njega i on se želi što je prije moguće vratiti u Zagreb da raščisti sva pitanja', dodao je odvjetnik Suppan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića Sanader bi se mogao naći u Remetincu već idući tjedan. Naime, prije no što je bivši premijer preko odvjetnika poručio da se ne protivi izručenju, Bošnjaković je u intervjuu za Novu TV kazao kako se u tom slučaju, bez obzira na 14-dnevni pritvor, postupak izručenja skraćuje temeljem bilateralnog sporazuma s Austrijom.

"Tada je samo stvar tehnike naših i njihovih tijela kako to provesti. Ako se saslušanje obavi u nekoliko sljedećih dana mi možemo brzo reagirati i sve obaviti u nekoliko dana", kazao je ministar dodajući kako vjeruje da bi se izručenje onda moglo odviti već idući tjedan. Ujedno je istakao kako komplikacija ne bi smjelo biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanaderov brat: Zaustavili su nas kad smo išli na sastanak s odvjetnikom

Da je Sanader bio na službenom putu i da se planirao vratiti kad je saznao da je izdan uhidbeni nalog, tvrdi i njegov brat Miroslav koji dodaje da ih je policija zaustavila kada su krenuli na sastanak s odvjetnikom koji je po bivšeg premijera trebao doći u Austriju.

"Bio sam s Ivom u petak u mojem autu u Tirolu na putu", kazao je Miroslav Sanader za austrijski list Kurier. Mlađi brat bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera već dvije godine živi u blizini Innsbrucka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Miroslava Sanadera, njegov brat je legalno otputovao iz Hrvatske na višednevni službeni put. Kada je saznao da je izdan uhidbeni nalog, dodao je, želio se vratiti u Hrvatsku i predati vlastima. Jedan njegov odvjetnik trebao ga je doći po njega u Austriju, dodaje Kurier.

Braća su bila zajedno u Miroslavovom autu i vozila su se prema mjestu gdje su se trebali naći s odvjetnikom kada je Ivo Sanader uhićen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dežurni istražni sudac saveznog suda u Salzburgu u subotu prijepodne odredio je bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu ekstradicijski pritvor, javljaju austrijski mediji pozivajući se na izjavu državne odvjetnice Barbare Fichtinger.

Ekstradicijski pritvor trajat će najmanje 14 dana, kazala je Fichtinger. Sanader je morao odgovoriti na pitanje o svom identitetu, a navodno je na saslušanju bio nazočan i odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski premijer je zdravstveno i fizički u dobrom stanju, kazao je predstavnik suda u Salzburgu Dietmar Knebel, navodi austrijska novinska agencija APA, dodajući da je prvi zdravstveni pregled obavljen i da je dobro prošao, a Sanadera će u ponedjeljak pregledati liječnik.

Prema navodima austrijske agencije, Sanader dijeli zatvorsku ćeliju sa zatvorenikom osumnjičenim za krađu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201012110179006 arti-201012110131006 arti-201012110040006 arti-201012110132006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo