Sanader se još nije pojavio, a ka' će, ne zna se

Od danas se bivši premijer Ivo Sanader može vratiti u zastupničke klupe. U Mandatno-imunitetno povjerenstvo još nije stigao zahtjev za aktivacijom saborskog mandata.

15.1.2010.
14:22
VOYO logo

Bivši član HDZ-a i počasni predsjednik te stranke Ivo Sanader nema previše razloga za žurbu, jer je 15. siječnja prvi dan u kojem može zatražiti aktivaciju saborskog mandata, nakon što je istekao šestomjesečni moratorij.

Vlatka Dragia, tajnica Mandatno-imunitetnog povjerenstva, potvrdila je za net.hr da do 11 sati Sanaderov zahtjev nije stigao u Sabor. Objasnila je da to bivši premijer može učiniti od danas do kraja mandata sadašnjeg saziva Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko Sanader odluči aktivirati mandat, iz Sabora će morati otići HDZ-ova zastupnica Željana Kalaš.

U vrhu HDZ-a vjeruju da se bivši šef stranke neće odlučiti na povratak, jer bi, s obzirom na zadnja događanja stranci, mogao jako teško funkcionirati kao zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je Sanader stranačke kolege, ali i cijelu javnost već nekoliko puta iznenadio, ishod priče oko povratka u zastupničke klupe je neizvjestan.

Sanader je zadnji put "briljirao" i uzdrmao političku scenu kada je 3. siječnja sa svojim bliskim suradnicima upao u središnjicu HDZ-a i održao konferenciju za novinare, bez znanja Predsjedništva stranke i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor. Sanadera su kritike upućenje Kosor zbog lošeg vođenja stranke stajale glave. Ishitreni potez, kako su ocijenili u HDZ-u, nanio je nepopravljivu štetu HDZ-u pa je počasni predsjednik izbrisan iz članstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenadim odlaskom sa svih funkcija u srpnju 2009. Sanader je šokirao Hrvatsku. Malo tko je vjerovao da je zaozbiljno otišao, no potezom s početka siječnja dugoročno si je zatvorio vrata hrvatske, ali i europske politike.

Prethodni članci:

arti-201001150101006 arti-201001140049006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo