Sanader će Vladu rušiti iz saborske klupe

'Ovo je zatišje pred buru. Priča nije završena. Sanader nije čovjek koji priznaje poraz.

7.1.2010.
9:02
VOYO logo

arti-201001060185006Parlamentarnu većinu čine 82 zastupnika, dok je Vladi za minimalnu potporu porebno 77 zastupnika, što znači da bi za rušenje parlamentarne većine bilo dovoljno šest nezadovoljnih zastupnika.

Bivši HDZ-oac Ivo Sanader, piše Večernji list, može računati na Luku Bebića, Marija Zubovića, Jerka Rošina, Petra Selema i Binacu Matković, koja ima zastupnički mandat i može se vratiti u sborske klupe kada god zaželi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin je saborski mandat zbog nespojivosti poslova u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u mirovanju, a umjesto nje u Saboru sjedi Krešimir Ćosić. Bude li tijekom kakve rekonstrukcije Vlade smijenjena, ministrica Matković ući će u Sabor i biti Sanaderov šesti čovjek za rušenje Vlade.

Kao potencijalnog pomagača Sanader bi mogao pokušati vrbovati i bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca koji je rekao da se neće vratiti Sabor, no budući da nije podnio ostavku na zastupničku dužnost, i njegov je mandat u mirovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001050632006Akcija koju je Sanader namjeravao prošle nedjelje dovesti do vrhunca na izvanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj je napao predsjednicu HDZ-a da se ne snalazi u vođenju stranke, pripremljena je znatno ranije, a Večernjak piše da je dio priprema odrađen u kući Stjepana Fiolića.

arti-201001050096006''Ovo je zatišje pred buru. Priča nije završena. Sanader nije čovjek koji priznaje poraz. Pučisti će se sad malo primiriti, pokušat će uvjeriti nas i javnost da nisu imali loše namjere, a zapravo će čekati novu priliku. Mislimo da će se Sanader vratiti u Sabor i nastaviti destrukciju jer jednostavno nema što izgubiti'', procjenio je sugovornik Večernjaka iz vrha HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001050336006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo