Samohrana majka s djecom živi u kontejneru od 15 m2

Branka Buković s dvoje djece živi u kontejneru od 15 četvornih metara koje im je posudio Grad Velika Gorica nakon što im je kuća na klizištu počela pucati.

22.10.2012.
7:09
VOYO logo

Četrdesetšestogodišnja Branka Buković iz Šiljakovine kraj Velike Gorice kaže da se ne sjeća kako izgleda život u toplom obiteljskom domu. Ne čudi to. Ta samohrana majka dvoje djece već 12 godina, od smrti supruga, bori se sa životom. Posljednji udarac doživjela je u petak navečer. Tada joj se zapalila kuća. Kada je vidjela kako dim suklja, utrčala je unutra i isključila sklopku za struju te iznijela plinsku bocu. Izgorjelo je prizemlje, sav namještaj, prozori...

Prva im se kuća urušila

Ni ranije Branka nije imala sreće s kućama. Ona i suprug, u želji da djeci osiguraju budućnost, izgradili su dvije. Nisu znali da grade na klizištu, pa im se jedna od njih urušila 2010. godine. Počela je pucati i druga, i to do te mjere da u njoj više nije bilo sigurno živjeti. Žalili su se Gradu Velikoj Gorici, no oni su im rekli da nemaju novca za sanaciju klizišta te su im posudili kontejner od 15 metara četvornih u kojem i danas žive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ispucaloj kući su ponekad spavali, kad je zagušljivost u kontejneru postala nepodnošljiva. Umjesto klizišta, kuću im je ovaj put dokrajčio požar. Obitelj vjeruje da je zbog pomicanja tla došlo do kratkog spoja instalacija u zidu, pišu 24sata.

Žive od 1.000 kuna

No, Branka je neutješna. Ne zna kako će od tisuću kuna mirovine djeci osigurati budućnost te se boji da zauvijek ne ostanu u kontejneru u kojem danas spavaju, jedu, peru se, uče...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji možete pomoći uplatom na tekući račun u Zagrebačkoj banci na broj 3220866735.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo