SAMO U HRVATSKOJ: / Direktorica zbog propusta dobila otkaz, ali smiješi joj se milijun i pol kuna odštete

Image
Foto: vinkovci.com.hr

Slučaj je na sudu, a gradonačelnik se nada da neće biti posljedica za građane.

5.5.2018.
13:02
vinkovci.com.hr
VOYO logo

Bivša direktorica vukovarskog Vodovoda Milica Zebec, nakon što joj je uručen otkaz, mogla bi dobiti milijun i pol kuna odštete na osnovu menadžerskog ugovora kojeg je imala potpisanog s gradom.

Kako javlja Večernji list, na njezin, i ostale slične ugovore direktora gradskih tvrtki upozorio je nedavno Živi zid, a gradonačelnik Ivan Penava uvjeren je da će uspjeti na sudu srušiti odredbe prema kojima mora platiti milijunsku odštetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpis spornog ugovora

Milica Zebec na funkciju direktorice Vodovoda Grada Vukovara imenovana je još u siječnju 2004. Nakon sedam i pol godina rada, točnije 21. srpnja 2011., tadašnji predsjednik Skupštine Vodovoda Tomislav Džanak s njom potpisuje novi Ugovor o pravima i obvezama direktorice kao i Ugovor o radu.

Prema jednoj od njegovih točaka u slučaju jednostranog prekida radnoga odnosa od tvrtki, odnosno ukoliko Zebec dobije otkaz, Vodovod joj mora platiti odštetu od šest bruto godišnjih primitaka i to u roku od 15 dana od dana jednostranog raskida. U slučaju da je sama raskinula ugovor direktorica bi imala pravo na otpremninu u iznosu od šest prosječnih mjesečnih bruto plaća. Spominje se i pravo na 24-satno korištenje vozila više srednje klase, podmirenje troškova goriva, osiguranja, edukacija…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj predan DORH-u

Četiri godine poslije, 16. srpnja 2015., tadašnji gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa Zebec potpisuje Dodatak Ugovora o pravima i obvezama direktorice i Ugovoru u radu. S tim dodatkom direktorici je podignut koeficijent za izračun plaće dok se druge odredbe prije potpisanog Ugovora nisu mijenjale pa tako ni iznos odštete u slučaju otkaza.

Lani je Milica Zebec dobila otkaz i pokrenula odmah mehanizam za isplatu tih 1,3 milijuna kuna, no aktualni gradonačelnik Ivan Penava predao je njezin menadžerski ugovor DORH-u jer je sumnjao u nezakonitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slučaj je i danas na sudu i vjerujemo da ćemo ga i dobiti te da neće biti nikakvih posljedica po Grad i građane", nada se Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo