Samo HDZ želi da izbori budu krajem godine

Predsjednik Republike Ivo Josipović nakon cjelodnevnih sastanaka s predstavnicima svih stranaka u Saboru izjavio je kako nije rušio Vladu te kako "nema pobjednika i pobijeđenih".

11.3.2011.
19:44
VOYO logo

"Osobno mislim da bi datum izbora relaksirao političku scenu, kao i većina mojih današnjih sugovornika", kazao je Ivo Josipović nakon konzultacija s političkim snagama u Hrvatskoj.

"Namjera današnjeg sastanka nije bila ni da ruši Vladu, ni da joj da potporu", naglasio je Josipović, objašnjavajući kako je njegova "intervencija potaknuta zato što je dijalog zamro i vjerujem da će se u narednom razdoblju otvoriti serija razgovora. Spreman sam i sudjelovati u tome bez obzira na tekuće obveze".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim jedne ili dvije stranke, svi su za to da se izbori održe u jasno definiranom terminu, koji bi bio dio paketa novog Saveza za Europsku uniju. Većina stranaka taj termin definira u jesen, ali HDZ misli drugačije. S koalicijom, sukladno zakonu i Ustavu žele odrediti dan izbora nakon završetka pregovora s Europskom unijom, a spominju kraj godine", kazao je Josipović, dodajući da čak i među članovima vladajuće koalicije postoje različiti stavovi po tom pitanju.

No, velika većina stranaka smatra da se izbori trebaju održati prije referenduma o ulasku u EU, a svi osim HSP-a su složni da će učiniti sve da se pregovori završe što prije, istaknuo je. Poručio da će njegova vrata i dalje biti otvorena za ovakve razgovore, premda će prvo dati i vladajućima i oporbi vremena da im se "razbistre stavovi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103110440006 arti-201103110132006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo