NI TRAGA ANEMIJI / Sam protiv svih: Ratoborni Plenković dominirao je u Saboru, a stilom je neke podsjetio na Milanovića

S jedne strane bojišnice cijela oporba. S druge strane fronta - samo on

19.9.2018.
22:57
VOYO logo

Nema tko nije primijetio - Andrej Plenković danas je bio u elementu, dominirao je u gotovo svakom verbalnom obračunu.  Spustio je Davoru Bernardiću, odbrusio Bruni Esih, prepucavao se s Gordanom Marasom, rugao se kome god je stigao. Nakon svega, rekao je da stil svoje  komunikacije bira po potrebi, iz kataloga. Čega sve ima u tom katalogu i ima li u njemu i Zorana Milanovića...

S jedne strane bojišnice cijela oporba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li ste napraviti išta za građane republike Hrvatske osim što ste štitili grupu Borg?", pitao je Davor Bernardić.

"Jeste li vi ponosni na svoga druga Milana Bandića?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane fronta - samo on.

"Ja ću s guštom nastojati identificirati u koji žanr ovih frakcijaSDP-a spada Gordan Maras. Evo vidiš i Pernaru je zabavno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Plenković je na aktualac stigao nakon doručka punog željeza, anemiji nije bilo ni traga.

"Vidim samo sitni SDP i grintave ljude koji vas napuštaju svakoga dana", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste valjda u povijesti Hrvatskog Sabora prvi potpredsjednik Sabora koji je suspendiran u vlastitoj stranci, a još se drži."

Sukob s Brunom Esih, s Nikolom Grmojom, s Marasom, Buljom, s kim god je stigao. Tako ratoboran i samouvjeren premijer mnoge je protivnike uhvatio sa spuštenim gardom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako nervozno i jedan Plenković kakvog do sad nismo vidjeli u Saboru", kaže Nikola Grmoja.

"Te nervoze pokazuju na činjenicu da očito ima problema u svojoj stranci, ali za to nismo krivi mi. To nek riješi tamo gdje je problem", kaže Anka Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo predsjednika Sabora koji njemu ne smije ništa. I naravno da premijer onda vodi glavnu riječ, a predsjednik Sabora je tu ništa", kazao je Miro Bulj.

Nastupom je vjerojatno htio pokazati snagu u trenutku kad je i u samom HDZ-u turbulentno.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sama riječ lider znači voditi i on mora pokazati jednu nadmoć, pogotovo kad izlazi pred sve te ljude. Naravno da će mu zamjeriti kad nisu očekivali takvog Plenkovića u Saboru", objašnjava Gordan Turković, stručnjak za PR.

I sam novopečeni fajter pojasnio je kako je on mnogo više od finog diplomata.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi misle da sam nervozan ili dobre volje, ali ja samo biram trenutak i iz kataloga stilove komunikacije. Britka politika s jasnim stavovima u utakmici. Tko se hoće igrati na toj razini, nek' se igra. Tko ne može, nek' radi nešto drugo", kazao je Plenković.

Takav nastup, neodoljivo je podsjetio na... znate već koga. Zorana Milanovića kojemu drskosti nikad nije nedostajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U više ste navrata ružno govorili o političkim protivnicima, među ostalima i o novoizabranoj predsjednici", rekao je Gordan Jandroković (HDZ), saborski zastupnik.

"Kampanja je gotova, ali ako ostanete bez saborskog mandata ili ako vam ga šef uskrati, možete doći za mog PR-a u SDP", kazao je Zoran Milanović, bivši premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković je ipak malo smireniji od Milanovića i trebamo vidjeti hoće li kao i on nastaviti s tim doskočicama. Ali pritom trebamo napomenuti da bi trebao biti pažljiv jer postoji tanka granica između toga što je dobar ukus, kad će netko reći dobar si lider i toga da spuštanje na razinu da je to blato", kaže Gordan Turković, stručnjak za PR.

Plenkoviću nije bilo osobito teško dominirati s tako mlitavom oporbom, u prvom redu sa SDP-om. A sve dosad smo mislili kako anemija nije zarazna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo