NAPOKON OTKRIVENO / Sada je sve vrlo jasnije: otkriveno zašto su toliko kasnili rezultati izbora za Metković

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako je otkrilo Grdski izborno povjerenstvo glasovi u tom gradu prebrojavali su se drugačije.

7.6.2017.
7:47
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon burnog raskida HDZ-a i Mosta upravo su se u Metkoviću odmejravale snage između te dvije političke opcije pa su u izbornoj noći u prvom i drugom krugu oči javnosti bile usmjerene prema tom gradu, a rezultati iz njega su uvijek sitzali zadnji, piše Tportal.

Politička situacija u Metkoviću bila je usijana a rezultati iz tog grada u prvom krugu bili su objavljeni, na inače ažurnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva, tek poslije ponoći, kad je već cijela Hrvatska bila prebrojana. I ove nedjeljle konačne rezultate trebalo je čekati više nego što je to uobičajeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta činjenica bila je sumnjiva i GONG-u te je Dragan Zelić odgovor potražio u Gradskom izbornom povjerenstvu u Metkoviću.

Tamo su se glasovi prebrojavali drukčije. Inače se u gradskom izbornom povjerenstvu odmah zbrajaju glasovi iz pojedinih biračkih odbora, kako pristižu tijekom večeri. No zbog velikih tenzija u tom gradu odlučili su čekati da stignu listići sa svih biračkih mjesta i tek ih onda, počnu prebrojati, piše Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo