SADA JE I SLUŽBENO: / Sberbank se vraća za pregovarački stol. Agrokor priznaje tražbine, Rusi povlače tužbe

Image

'Sberbank potvrđuje da su banka i Agrokor dogovorili određene korake u pogledu rješavanja problema', rekao je predstavnik Sberbanka.

21.3.2018.
17:39
VOYO logo

Agrokor i Sberbank postigli su sporazum koji omogućuje povratak Sberbanka u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će ta ruska banka povući svoje tužbe, objavili su u srijedu izvanredni povjerenik Agrokora FabrisPeruško i predstavnik Sberbanka SergejVolk.

U izjavi novinarima Volk je izjavio da su Sberbank i Agrokor dogovorili određene korake u rješavanju problema te da se ta banka vraća za stol kako bi se postigla nagodba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fabris je objasnio kako dogovor znači da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će s druge strane Sberbank povući svoje tužbe u dogovorenom vremenskom razdoblju.

Sa strane Agrokora ovaj dogovor sa Sberbankom omogućava da postignemo nagodbu koja će imati široku potporu vjerovnika, rekao je Fabris izražavajući zadovoljstvo dogovorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredni povjerenik izvijestio je i da su danas završeni razgovori koji su u Splitu vođeni s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća u proširenom sastavu, a uvjeren i da će do 10. travnja imati okvir nagodbe gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo