VLADA IZABRALA / Sada je i službeno: novi povjerenik Agrokora je Fabris Peruško, a njegova zamjenica je Irena Weber

Image
Foto: Robert Anic/Goran Stanzl/PIXSELL/LinkedIn

Peruško je član uprave Tiska, a Weber je bila Ramljakova savjetnica za non-core poslovanje i imovinski portfelj

27.2.2018.
14:36
Robert Anic/Goran Stanzl/PIXSELL/LinkedIn
VOYO logo

Novi Vladin povjerenik za Agrokor i naslijednik Ante Ramljaka je Fabris Peruško, a njegova zamjenica je Irena Weber, priopćila je Vlada na izvanrendoj sjednici. Peruško je član uprave Tiska, a u Agrokor je bio uključen kao savjetnik te poznaje sustav i proces restrukturiranja te ima i podršku većine vjerovnika. 

Diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson Collegeu u Bostonu, u SAD-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey &Co. gdje je fokus njegova rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Nakon toga proveo je dvije godine na mjestu direktora operacija vodećeg ruskog online trgovca Lamoda.ru u sklopu grupacije Global Fashion Group iz Londona, gdje je bio odgovoran za promjenu poslovnog modela tvrtke i kreiranje novih usluga. 

Govori engleski, slovenski, talijanski i ruski. Fabris Peruško u svibnju 2017. dolazi na poziciju člana uprave zaduženog za financije i restrukturiranje u Tisku. Njegova zamjenica Irena Weber također je uključena u proces restrukturiranja, gdje je bila savjetnica Ante Ramljaka za non-core poslovanje i imovinski portfelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo