SAD JE SVE POTPUNO JASNO, ZA PLENKOVIĆA JE MIRO KOVAČ - POTPUNO NEBITAN: / Usporedio ga s građaninom Finske u Finskoj

Image
Foto: Pixsell

Premijer Andrej Plenković se prilikom posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji osvrnuo na stavove pojedinaca i udruga koji smatraju da bi HDZ trebao raskinuti koaliciju sa SDSS-om

13.9.2019.
18:36
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je HVIDRA ponovno zatražila od premijera Andreja Plenkovića da raskine koaliciju sa SDSS-om, on je ponovio da o tome može odlučivati samo HDZ sa svojim partnerima, javlja tportal.

"Nisam kod njih primjetio da je bilo ikakvog tona koji bi nešto podrazumijevao kao očekivanja od Vlade. Rekao sam prošlog tjedna, HDZ zajedno sa svojim partnerima odlučuje tko je u većini, kakva je parlamentarna većina i kako ona funkcionira", naglasio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GLAVNI ODBOR HVIDR-E: /

SDSS nije poželjna stranka i nisu relevantni predstavnici svih Srba

Image
GLAVNI ODBOR HVIDR-E: /

SDSS nije poželjna stranka i nisu relevantni predstavnici svih Srba

Stav njegovog čovjeka

No, na čelu HVIDRA-e je HDZ-ovac Josip Đakić, a na njihovoj je press konferenciji rečeno kako je raskid koalicije sa SDSS-om i njegov stav, pa su novinari upitali premijera smatra li da je stav HVIDRA-e direktan napad na njega, a on je ustvrdio kako nije.

"Ja sam jučer dosta temeljito na početku sjednice Vlade i u nastupima u medijima sasvim jasno hrvatskoj javnosti objasnio stav Vlade, HDZ-a i mene o cijelom ovom problemu koji traje nekoliko tjedana. Pupovac je na svoj način i u svom stilu reterirao od stavova od prije dva tjedna, a koje smo jasno odbacili ja i svi drugi akteri na političkoj sceni. On će se kao saborski zastupnik ponašati kao zastupnik HDZ-a, kao lojalan član HDZ-a, a to je sto posto", poručio je Plenković tijekom posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda ne diže tenzije

Komentirao je i oštro pismo predsjednice koje je poslala Miloradu Pupovcu. S obzirom na to da je ona HDZ-ova kandidatkinja na predsjedničkim izborima, Plenković je komentirao i njenu reakciju.

"Meni je bitno da sam ja protumačio onako kako to zaista je i to je stav stranke. Koga god čujete govori u svoje ime, a ne u ime stranke. Neka ona pojašnjava pismo, mi nismo blizanci. Moja politička logika je da tenzije smanjujem, da nasilje osudim, da kažem da je policija munjevito otkrila kaznenog djela s predumišljajem u Uzdolju. Netko tko je par dana nakon toga spreman doći u Ceranje Donje i napisati 'Ubij Srbina' taj ima za cilj destabilizirati situaciju u Hrvatskoj", rekao je Plenković i dodao kako ne misli da je ona time podigla tenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nebitni Kovač

Komentirao je i stav Mire Kovača koji također misli da bi HDZ trebao raskinuti koaliciju sa SDSS-om: "Njegov stav je za politiku HDZ-a i Vlade kompletno irelevantan. On utječe na politiku HDZ-a isto kao kao građanin Finske u Finskoj."

Most podržao Škoru: To je potvrda da su oni priča koja je propala

Za kraj je komentirao i podršku Mosta Miroslavu Škori na predsjedničkim izborima: "To je potvrda da je Most priča koja je propala. Ako ekipa koja je imala dva puta šansu nešto napraviti pa se ponaša onako neodgovorno, nelojalno krene u krajnju demagogiju, populizam, oni su na putu u irelevantnost. A očito Škoro hoće s njima ići istim putem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo