Sad je stvarno dosta! Neka premijerka dođe u Sabor

'Sad je stvarno dosta, mi smo u Banske dvore išli u dobroj vjeri više puta', kazao je u sabornici Zoran Milanović, ponovno pozivajući premijerku da se odazove njihovom pozivu.

9.3.2011.
13:11
VOYO logo

Oporba ne odustaje od zahtjeva da se premijerka Jadranka Kosor obrati zastupnicima u Hrvatskom saboru, pa su i na početku današnjeg zasjedanja po četvrti put zatražili njen dolazak.

Nakon što su iznijeli zahtjev, Zoran Milanović (SDP) i Damir Kajin (IDS) zatražili su stanku. Kao razlog su naveli političko stanje u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlo je tjedan dana otkako je nekoliko stranaka tražilo dolazak premijerke u Sabor. Ne samo da nije došla, nego smo od strane vladajuće stranke čuli optužbe na račun oporbe da smo organizirali nerede. Sad je stvarno dosta, mi smo u Banske dvore išli u dobroj vjeri više puta", kazao je Milanović.

Antunović: Račan je zbog oporbenih zahtjeva prekidao i međunarodne sastanke

Vladimir Šeks je pokušao pitanje premijerkina dolaska riješiti glasanjem, pri čemu oporba vjerojatno ne bi osvojila većinu. No, njegov prijedlog SDP-u nije bio važan jer su se, piše Dnevnik.hr, posvetili obrani Ivice Račana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na pitanje Vladimira Šeksa je li se Račan odazivao pozivima oporbe, Željka Antunović je odgovorila kako je nepotrebno pozivati se na pokojnog premijera, dodajući kako je on prekidao i međunarodne sastanke kada ga je zvala oporba ili bilo tko u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Šeks pokušao joj je odgovoriti, ali ga je SDP stalno isključivao. To ga je razljutio pa je prekinuo obrazlaganje i kazao kako SDP isključuje svakoga tko misli drugačije.

"To je olinjala stara taktika. Vi dobacujete i isključujete. Ja sam rekao da nekoliko puta gospodin Račan, kojega poštujem i cijenim, nije došao kada ga je manjina (tada je to bio HDZ) zvala", odgovorio je Šeks. Nakon rasprave su stanku uz SDP i IDS zatražili i HDZ, HNS i HDSSB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacional piše kako je oporba zatražila odgovore na pitanja kontrolira li Vlada situaciju u zemlji, kakav je odnos Vlade i HNB-a, te Vlade i Pantovčaka.

Vezani članci:

arti-201103020901006 arti-201103020342006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo