PAR MJESECI ZA TIMEOUT / Sad je službeno: Na Sud stigao prijedlog za pokretanje stečaja u 3. maju

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

S Trgovačkog suda u Rijeci danas je potvrđeno da je FINA dostavila prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad brodogradilištem 3. maj

28.12.2018.
13:43
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Idućeg tjedna sud će donijeti rješenje o otvaranju prethodnog postupka i imenovanju privremenog stečajnog upravitelja, neslužbeno doznaje Novi list. Time su trećemajci dobili zadnjih 60 dana timeouta u kojem bi se trebalo naći rješenje kako da se 3. maju ne dogodi stečaj.

Treba reći da ovo ne znači da će stečaj odmah nastupiti jer će sud najvjerojatnije iskoristiti zakonsku mogućnost, s obzirom na to da je riječ o velikom i važnom gospodarskom subjektu, da donese rješenje o otvaranju predstečajnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To za 3. maj i njegove preostale radnike, a u samom brodogradilištu ostalo ih je još oko osamstotinjak, znači barem još 60 dana nekakvog novog time-outa, za vrijeme koje će sud utvrđivati jesu li ispunjene sve pretpostavke za pokretanje stečaja, na osnovu čega se onda donosi konačna odluka o otvaranju stečaja. U tome sudu pomaže privremeni stečajni upravitelj koji će, za pretpostaviti je, biti imenovan za 3. maj u prvim danima 2019. godine, piše Novi list.

S obzirom na to da je riječ o prethodnom stečajnom postupku, u riječkom brodogradilištu i dalje bi sve ovlasti zadržala uprava, u ovom trenutku još uvijek u liku i djelu direktora Maksimilijana Percana, čiju smjenu trećemajci zahtjevaju već mjesecima. Valja podsjetiti kako je prije nešto više od mjesec dana sazvana izvanredna Skupština 3. maja koja bi se trebala održati ovaj ponedjeljak, na samu Staru godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo