VIDOVIĆ POZITIVAN / Sabor objavio tko sve sa sporne sjednice Odbora mora u izolaciju: Tri oporbenjaka i četiri službenice!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Samoizolacije je određena za trojicu saborskih zastupnika koji su sudjelovali na sjednici - Miroslava Škoru, Nikšu Vukasa i Mišela Jakšića

16.10.2020.
16:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor je izvijestio da zbog sudjelovanja na sjednici Odbora za nacionalnu sigurnost u srijedu, na kojoj je bio zaraženi zastupnik SDP-a Franko Vidović, HZJZ je izolaciju odredio trojici oporbenih zastupnika i za četiri službenice Sabora. 

"Prema odluci epidemiološke službe Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, mjera samoizolacije određena je za trojicu saborskih zastupnika koji su sudjelovali na navedenoj sjednici Miroslava Škoru, Nikšu Vukasa i Mišela Jakšića te četiri saborske službenice koje su također nazočile sjednici", izvijestili su iz Sabora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro zbunjen

Sva trojica zastupnika kojima je određena samoizolaciju su iz oporbenih redova. Miroslav Škoro je predsjednik i vođa Domovinskog pokreta, dok su Nikša Vukas i Mišel Jakšić SDP-ovci. Škoro je već ranije objavio da mora u samoizolaciju, a naveo je i da ne razumije po kojem kriteriju. 

Image
VOĐA DOMOVINSKOG POKRETA /

Škori određena izolacija, opet kritizira Plenkovića: 'Zbunjen sam čudnim tumačenjima...'

Image
VOĐA DOMOVINSKOG POKRETA /

Škori određena izolacija, opet kritizira Plenkovića: 'Zbunjen sam čudnim tumačenjima...'

"Danas poslijepodne mi je javljeno da moram u samoizolaciju do 29. listopada, ako ne razvijem simptome. No, ne idu svi sa sastanka u samoizolaciju - liječnik tvrdi da se Covid 19 ne širi aerosolno. Zbunjen sam čudnim tumačenjima i mjerama, kao vjerojatno i cijela hrvatska javnost ovih dana", napisao je Škoro u statusu na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrebaku odredili "pasivni nadzor"

S druge strane, predsjednik HSLS-a i član vladajuće koalicije Dario Hrebak, koje je također bio na toj sjednici, objavio je na Facebooku da su mu nadležni epidemiolozi odredili "pasivni nadzor", a ne samoizolaciju.  "Upravo su me zvali iz HZJZ da ne moram u samoizolaciju već u "pasivni nadzor" jer sam bio dovoljno daleko od gospodina Vidovića", napisao je Hrebak. 

Na toj sjednici bio je i vrh DORH-a, SOA-e i policije. Već je objavljeno da će u samoizolaciju morati i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, njezin zamjenik Darko Klier i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić, koji su s Vidovićem bili na sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo