'S bolesnim djetetom liječnika smo čekali 12 sati'

Stjepan J. osmogodišnjeg je sina po preporuci njegove liječnice doveo u KBC Split jer se dječak žalio da mu je za vrijeme objeda nešto zapelo u grlu.

12.7.2011.
12:54
VOYO logo

Stjepan J. tvrdi da je u KBC-u Split s bolesnim djetetom sjedio 12 sati čekajući da ih primi anesteziolog. Revoltiran takvim odnosom prema pacijentima, svoju priču nesretni otac osmogodišnjeg dječaka ispričao je novinarima.

Izjavio je kako mu se sin u četvrtak navečer požalio da mu je tijekom večere nešto zapelo u grlu. Odmah su otišli liječnici, koja ih je uputila na Firule. Gotovo pet sati ondje su pregledavali dječaka da bi roditeljima rekli da ga ponovno dovedu u petak ujutro, i to prije sedam. Tako su i učinili, a ujutro ih je primio dr. Mirko Kontić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je vruće, sin ništa cijeli dan nije jeo...'

"Dok smo tamo čekali unedogled, dr. Kontić je bar deset puta osobno došao do nas u sobu i ispričavao se što toliko čekamo. Kazao bi nam da jednostavno nema anesteziologa i da zato ne mogu napraviti ništa dok se on ne pojavi. Sin mi toga dana uopće nije jeo, vrućina ogromna... možete mislit kako je bilo djetetu", žali se Stjepan J., dodajući kako nakon sati i sati čekanja više nije mogao izdržati te je u jednom trenutku poludio, počeo vikati na osoblje, prijetiti da će pozvati medije. Tada se, navodi, odjednom pojavio anesteziolog. Dijete je uspavano, pregledan mu je jednjak i, srećom, nije nađeno strano tijelo.

"Tražim da mi pojasne što se zbivalo. Ja nisam medicinske struke i ne razumijem se u sve to, ali znam da je dijete boljelo i da mu je bilo teško", kazao je Stjepan J. za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dijete nije bilo u opasnosti'

U KBC-u pak tvrde da je velika buka podignuta ni zbog čega te da anesteziologa nije čekao 12 sati.

"Dijete nije bilo ni u jednom trenutku fizički ugroženo. U 15 i 30, a ne ujutro u sedam, dijete je pregledala ekipa na Odjelu uho, grlo, nos i zatražena je bronhoskopija. U tome trenutku dvije dežurne liječnice radile su u operacijskim salama na Hitnoj kirurgiji i čim je prva od njih bila slobodna, a to je bilo nešto prije 19 sati, djetetu je urađena bronhoskopija", druga je pak strana priče koju je iznio pročelnik Odjela za anesteziologiju i intenzivno liječenje dr. Ante Ujević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201107100368006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo