'S Bandićem ću na mojoj inauguraciji popiti šampanjac'

19.12.2009.
18:07
VOYO logo

Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić obećao je u subotu tijekom emisije Predsjednički trg RTL-a da će Josipovića pozvati na šampanjac na Pantovčak kad pobjedi na izborima.

''Već sam nazdravljao sa njim i opet bih, možda ga pozovem i na svoju predsjedničku inauguraciju pa ćemo tamo nazdraviti'', uzvratio je istom mjerom predsjednički kandidat SDP-a Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o stavovima prema predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, Milan i Ivo bitno drugačije razmišljaju.

''Milanović je divan čovjek koji ima ambiciju. Za 15 godina možda nešto uspije napraviti'', cinično je rekao Bandić, dok se Josipović silno trudio odnos s Milanovićem dočarati kao idiličan bez obzira na to što se u nekim pitanjima bitno razlikuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S Milanovićem imam odličan odnos, on me u svemu podupire i nije nikakav problem to što imamo različite stavove kada je dijaspora u pitanju jer je SDP demokratska stranka u kojoj je to moguće', rekao je Josipović koji je demantirao navode da je u zadnje vrijeme vidljivo distanciranje između njega i Milanovića. Izostanak Milanovića sa jučerašnjeg skupa opravdao je teškom prehladom zbog koje Milanović doma pije čajeve.

Bandić je na pitanje je li za obilaska Bosne i Hercegovine posjetio bjegunca Branimira Glavaša i pozvao ga da se vrati Hrvatsku, odgovorio kako ga se podcjenjuje s takvim pitanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam ni majku vidio kad sam bio u Hercegovini. Da sam sreo Glavaša pozdravio bih ga kao i svakog drugog čovjeka'', rekao je Bandić. Ogovarajući na pitanje o bijegu s mjesta nesreće koju je skrivio u pijanom stanju, Bandić je otkrio da namjerava napisati knjigu u kojoj će otkriti ''što su mu ljudi iz koalicijske vlasti učinili tada'' . Uvjeren je da će se mnogi crveniti kada objavi tu knjigu. Pitanja o brojnim aferama, gradnji WC-a koji stoje 10 tisuća kuna po četvornom metru, gradnji vikendice bez dozvole i skupim satovima završavala su istim Bandićevim odgovorima - ''zar mislite da danas, kada policija razgovara s bivšim potpredsjendicima vlade, ne bih bio u Remetincu da sam i zarez u Zagrebu krivo napisao?!''.

Ivo Josipović najavio je da neće imati nikakav problem izreći posljednju rečenicu predsjedničke prisege ''tako mi Bog pomogao'' jer je to dio tradicije. Na pitanja o osobnom bogatstvu, priznao je da spada u višu srednju klasu, da mu je imovina vrijedna 2 ili 3 milijuna kuna odnosno da nije preciznije zbrajao njenu ukupnu vrijednost te ustvrdio da je njegova imovina stečena radom i nasljeđem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U Zagorju sam bio i u Titovoj i u Tuđmanovoj kući, to je poštovanje prema tradiciji'', ustvrdio je Josipović i najavio da kao predsjednik – kaktus namjerava ''pikati svakoga tko u ovoj državi ne radi na dobrobit građana''.

Prethodni članak:

arti-200912180491006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike