DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA / Ruže i lampioni u čast poginulim braniteljima: 'Nadamo se da će većina obitelji ipak doći do istine'

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Po riječima predsjednice Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljane Alvir, u Hrvatskoj se traga za 1606 nestalih osoba

17.11.2015.
12:27
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

VUKOVAR - Na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, uoči 24. obljetnice sloma obrane i okupacije toga grada i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u utorak su iz Udruge roditelja obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke" i Saveza udruga obitelji zatočenih i  nestalih hrvatskih branitelja položili ruže i zapalili svijeće na grobovima poginulih i ubijenih branitelja.

Image

Tmurna svakodnevica i puste ulice danas dominiraju Vukovarom

Image

Tmurna svakodnevica i puste ulice danas dominiraju Vukovarom

"Tu smo i dalje. Ustrajemo i dolazimo se pokloniti našim najmilijima, ali ne znam koliko ćemo još to moći činiti. Svake godine nas je sve manje, a mnoge obitelji i dalje ne znaju gdje su njihovi najmiliji", upozorila je predsjednica Udruge "Vukovarske majke" Manda Patko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patko, koja traga za suprugom Stjepanom u nadi kako će saznati što se s njime dogodilo nakon što je zarobljen i odveden na ispitivanje u vukovarsku vojarnu, ističe da se još uvijek traga za 290 nestalih Vukovaraca.

Po riječima predsjednice Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljane Alvir, u Hrvatskoj se traga za 1606 nestalih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je i o Hrvatima i o Srbima, a tu još treba pridodati 440 posmrtnih ostataka osoba za koje se zna da su ubijene, ali su njihovi posmrtni ostaci izmješteni na nepoznate lokacije, i gotovo 300 srbijanskih državljana-vojnika, nestalih na području Hrvatske", kazala je Ljiljana Alvir.

"Nadamo se kako će većina obitelji ipak doći do istine i da će do slijedeće obljetnice Vukovara biti znatno manje nestalih osoba", rekla je te izrazila žaljenje da se o Vukovaru najviše govori oko Dana sjećanja, a potom taj grad brzo padne u zaborav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo