SPUTNJIK 5 / Rusko veleposlanstvo objavilo da je Beroš rekao Nesterenku da je Hrvatska zainteresirana za cjepivo: 'Pitanje se mora hitno riješiti'

Image
Foto: AP Images

Sugovornici su izrazili zajedničko mišljenje kako se to pitanje mora hitno riješiti, piše u objavi ruskog veleposlanstva

2.3.2021.
19:35
AP Images
VOYO logo

Veleposlanstvo Rusije objavilo je na Facebooku da je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš danas razgovarao s ruskim veleposlanikom u Hrvatskoj Andrejom Nesterenkom u kojem je ministar rekao da je Hrvatska zainteresirana za kupnju cjepiva Sputnjik 5. 

"2 ožujka 2021. je održan telefonski razgovor veleposlanika Rusije u Hrvatskoj Andreja Nesterenka i ministra zdravlja Republike Hrvatske Vilija Beroša, u kojem je potvrđeno kako je hrvatska strana zainteresirana za kupnju potrebne količine cjepiva Sputnik-V iz Rusije u skladu sa svim propisima EU-a, kao i odredbama zakona Republike Hrvatske", napisali su iz veleposlanstva Rusije u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sugovornici su izrazili zajedničko mišljenje kako se to pitanje mora hitno riješiti, s obzirom na činjenicu da su u Hrvatskoj i dalje se zadržava određena razina slučajeva zaraze od koronavirusa te su otkriveni novi sojevi koronavirusa koji još nisu proučeni epidemiolozima i mogu ozbiljno ugroziti zdravlje građana bilo koje zemlje, uključujući i Hrvatsku", dodaje se u statusu. 

"Veleposlanstvo polazi od pretpostavke da za borbu protiv koronavirusa moramo udružiti snage s hrvatskim partnerima radi zdravlja građana dvaju zemalja", zaključuje u statusu Veleposlanstvo Rusije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo