Kritike iz Moskve /

Rusko upozorenje uoči posjeta hrvatske predsjednice Moskvi: zabrinuti zbog hrvatskog nuđenja pomoći Ukrajini

Rusko ministarstvo vanjskih poslova izražava zabrinutost zbog posjeta Ukrajini saborskog izaslanstva na čelu s Vesnom Škare-Ožbolt

2.9.2017.
18:58
VOYO logo

Moskva opet kritizira Hrvatsku zbog Ukrajine. Rusko ministarstvo vanjskih poslova izražava zabrinutost zbog posjeta Ukrajini saborskog izaslanstva na čelu s Vesnom Škare-Ožbolt tijekom kojeg se s Ukrajincima raspravljalo o integraciji područja na istoku Ukrajine, koji su pod kontrolom ruskih paravojnih snaga.

Rusi u priopćenju tvrde da su hrvatska iskustva s integracijom okupiranih područja loša s obzirom da su, kako se navodi, hrvatske vojne operacije 1995. rezultirale s 250.000 srpskih izbjeglica i brojnim poginulim. Time se aludira na vojnu operaciju "Oluju" kojom je u ustavno-pravni poredak vraćen cijeli okupirani teritorij osim istočne Slavonije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moskva želi njegovati prijateljske odnose s Hrvatskom i poziva Zagreb da upotrijebi sve mogućnosti i potakne Kijev na ustrajnu i potpunu primjenu sporazuma iz Minska kako bi se na miroljubiv način i uz stvaranje uvjeta za održivu stabilizaciju stanja na ukrajinskom jugoistoku što prije riješila unutarnja ukrajinska kriza", stoji u izjavi ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo