RUSKI DRŽAVNI MEDIJI OPET RASTURAJU: / Voditelj prijetio 'izdajicama koji u slobodno vrijeme mrze svoju zemlju'

Image
Foto: YouTube

Ruski državni mediji odbacuju svaku insinuaciju o povezanosti Kremlja s trovanjem Sergeja Skripala, a britanske medije prozivaju za antirusku histeriju.

9.3.2018.
10:25
YouTube
VOYO logo

Glavni ruski nacionalni TV kanali danima su šutjeli o pokušaju ubojstva bivšeg špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije koji su usred grada Salisburyja, na jugu Engleske, otrovani živčanim bojnim otrovom. Jučer se ta šutnja pretvorila u prijetnje, barem u slučaju Kirila Kleimenova, voditelja informativne emisije Vremya na Kanalu 1 kojim upravlja država. Ono što je Kleimenov rekao zvučalo je kao ne tako uspješno prikrivena prijetnja svakome tko razmišlja o tome da postane dvostruki agent za Veliku Britaniju.

Image
R /

USKI ŠPIJUN OTROVAN JE NERVNIM AGENSOM! U kritičnom stanju je i policajac koji je prvi stigao na mjesto zločina

Image
R /

USKI ŠPIJUN OTROVAN JE NERVNIM AGENSOM! U kritičnom stanju je i policajac koji je prvi stigao na mjesto zločina

'Nemojte živjeti u Engleskoj'

'Ja nikome ne želim smrt, ali iz čisto obrazovnih razloga, imam upozorenje za svakoga tko se odluči na ovakvu karijeru. Profesija izdajice jedna je od najopasnijih na svijetu', rekao je Kleimenov dodajući kako je vrlo malo 'takvih' doživjelo duboku starost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovisnost o alkoholu i drogama, stres i depresija koji rezultiraju srčanim udarima pa čak i samoubojstvima profesionalne su boljke izdajica, kaže Kleimenov i nudi savjet takvim izdajicama koji 'jednostavno mrze svoju zemlju u slobodno vrijeme'. 'Nemojte izabrati Veliku Britaniju za mjesto stanovanja', rekao je u kameru.

'Tamo nešto nije u redu. Možda je do tamošnje klime, ali posljednjih se godina tamo dogodilo previše neobičnih incidenata s kobnim ishodom', dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antiruska histerija

Nakon ovog uslijedilo je još nekoliko slučajeva izvještavanja u ruskim državnim medijima kojima se poriče bilo kakva umješanost Rusija u stradanje Sergeja Skripala i njegove kćeri, a britanske medije koji insinuiraju da trovanje ima veze s Rusijom optužuje se za antirusku histeriju. Izvještavaju kako ne postoje nikakvi dokazi o umiješanosti Kremlja u slučaju Skripal te da se radi o pukim nagađanjima proizašlima iz te histerije.

Dozhd TV pak ima sasvim drukčiji pogled na ovaj slučaj od državnih medija te je u jednoj njihovoj emisiji rečeno da zbog slučaja Kripal Rusiju vjerojatno čeka ozbiljna i detaljna kaznena istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo