Rusi žele obučiti hrvatskog pilota i poslati ga u svemir!

Od Aleksandara Mikhejeva, iz najveće ruske državne kompanije za prodaju vojne tehnologije i opreme, doznaje se da žele uložiti 20 milijuna dolara u pilota iz Hrvatske kako bi ga poslali u svemir.

24.5.2010.
12:48
VOYO logo

arti-201005040408006Obuka astronauta iz Hrvatske u Zvjezdanom gradu kod Moskve trajala bi dvije godine i stajala 20 milijuna dolara, a sve bi se odvijalo u sklopu ruske participacije u okviru 'offset' programa nabavke eskadrile NATO-vih MIG 29M/M2, piše Slobodna Dalmacija.

Informaciju o tome da bi uskoro prvi Hrvat mogao boraviti u svemiru potvrdio je Aleksandar Mikhejev iz Rosboronexa, najveće ruske državne kompanije za prodaju vojne tehnologije i opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Stvar je dogovora u kakav bismo program uključili hrvatskog astronauta. Mogao bi letjeti orbitom ili boraviti u Međunarodnoj svemirskoj postaji. Bilo bi to jedinstveno i neprocjenjivo iskustvo. Nama to nije problem osigurati, ako se donese odluka'', rekao je Mikhejev.

Dodaje kako bi se kandidat tražio među pilotima borbenih mlažnjaka, a do Međunarodne svemirske postaje putovao bi u ruskoj raketi Sojuz FG, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201005180555006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo