'FAZNA ESKALACIJA' / Rusi objavili kartu dokuda dopiru američke rakete: 'Danas Himars, preksutra Atacms'

Image
Foto: Screenshot X

Tijekom emitiranja TV programa, propagandistica Olga Skabejeva reagirala je na razvoj događaja pokazujući kartu regija za koje je rekla da bi mogle biti pogođene oružjem isporučenim Ukrajini

5.6.2024.
9:24
Screenshot X
VOYO logo

Ruska državna televizija emitirala je kartu Rusije na kojoj su prikazana područja za koja se smatra da bi Ukrajina potencijalno mogla napasti oružjem koje isporučuje Zapad, piše Newsweek.

Do toga je došlo pošto je Bidenova administracija prošlog tjedna rekla da je dopustila Ukrajini upotrebu američkog oružja za napad na određene mete unutar Rusije. Kijev bi mogao koristiti oružje na ruskom teritoriju koji graniči sa sjeveroistočnom Ukrajinom u svrhu obrane svoje regije Harkiv. Mnogi drugi ukrajinski saveznici u NATO-u sada su Kijevu dali zeleno svjetlo da upotrijebi njihovo oružje na ruskom teritoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom emitiranja programa, propagandistica Olga Skabejeva reagirala je na razvoj događaja pokazujući kartu regija za koje je rekla da bi mogle biti pogođene oružjem isporučenim Ukrajini. Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska opskrbljuju Ukrajinu krstarećim raketama Storm Shadow i nisu izričito ograničile njihovu upotrebu na ruskom tlu.

"Danas Himars, prekosutra - Atacms": propagandisti histeriziraju zbog dopuštenja SAD-a da napadnu ciljeve na ruskom teritoriju Skabejeva tvrdi da se sada odvija "fazna eskalacija". I čim Rusi odgovore, "NATO i Pentagon će se prebaciti na nove mete", napisao je jedan korisnik na X-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je tjedna upozorio da bi zemlje NATO-a, "posebno one sa sjedištem u Europi, posebno u malim europskim zemljama, trebale biti potpuno svjesne što je u igri" dopuštajući Ukrajini da udari ruski teritorij zapadnim oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebaju imati na umu da su njihove zemlje male i gusto naseljene, što je faktor s kojim treba računati prije nego što počnu govoriti o udarima duboko u ruski teritorij", rekao je. "Ova stalna eskalacija može dovesti do ozbiljnih posljedica."

"To je još jedan korak prema ozbiljnom sukobu u Europi, prema globalnom sukobu", dodao je ruski čelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski vojni stručnjak Jurij Fedorov rekao je 29. svibnja nezavisnoj ruskoj novinskoj kući Meduza da Moskva pokušava upozoriti Zapad da će promjene u politici u vezi s ukrajinskom uporabom njihovog oružja izazvati eskalaciju sukoba.

"Ali to postavlja pitanje - koja je to razina eskalacije koju Rusija može doseći? Rusija već koristi gotovo sve što se može koristiti protiv Ukrajine, osim upotrebe nuklearnog oružja", rekao je Fedorov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rusi mogu udariti i zaprijetiti napadima na vladinu četvrt u Kijevu, gdje se između ostalog nalaze glavna veleposlanstva zapadnih zemalja", dodao je. "To će ugroziti sigurnost diplomata, što će biti bolno doživljeno u javnom mnijenju i u političkim krugovima zapadnih država. Ali to je sve. Ne mogu zamisliti što bi još Rusija mogla upotrijebiti", završio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Obrat na bojišnici?:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo