RUKE SU IM UKOČENE OD HLADNOĆE, ALI ŠUTE I TRPE: / U trgovini zloglasnog gazde djelatnice rade bez grijanja

Image
Foto: PIXSELL, Ilustracija: Goran Ferbezar

Bosiljko Stanić u Hrvatskoj je poznat po nehumanom odnosu prema radnicima koji rade u njegovim trgovinama Boso.

13.1.2017.
8:42
PIXSELL, Ilustracija: Goran Ferbezar
VOYO logo

Image
ŽENA KOJA JE POBIJEDILA MOĆNOG GAZDU PROGOVORILA O BRUTALNOM MOBINGU: /

'Od šoka sam se pomokrila na poslu'

Image
ŽENA KOJA JE POBIJEDILA MOĆNOG GAZDU PROGOVORILA O BRUTALNOM MOBINGU: /

'Od šoka sam se pomokrila na poslu'

U jednoj od njegovih trgovina u Preradovićevoj ulici u Novoj Gradiški kupci su se zgrozili kada su vidjeli u kakvim uvjetima rade djelatnice. U objektu, naime, uopće nema grijanja.

'Teško mi je bilo gledati u crvene ruke djevojke koja mi je s mukom vraćala novac iz blagajne. Jadnici su kovanice ispadale iz ruke, prsti su joj bili ukočeni. Pitala sam je što je tako hladno u trgovini, samo mi je tiho odgovorila: ‘Nemamo grijanja’, rekla je jedna građanka za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je kupovala robu u trgovini Boso te svjedočila kako je temperatura u njoj jednostavno prehladna za normalno funkcioniranje.

'Vani je bilo -10 i, kad sam ušla u trgovinu, nije mi se učinilo da je tako hladno. Tek kad sam provela nekoliko minuta, učinilo mi se kao da sam vani. U srijedu je temperatura malo porasla i prešla je nekoliko stupnjeva u plusu, ali u trgovini je ostala ista. Nije bila viša od 12 stupnjeva. Pivo u gajbama imalo je najbolju temperaturu za pijenje, što se moglo vidjeti po etiketi Ožujskog, koja ima temperaturni senzor, koji je poplavio. A plavi na temperaturi od 4 do 7 stupnjeva Celzijevih', rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prodavačice su toplo odjevene, no ruke su im i dalje promrzle i crvene. Drže ih pod pazuhom da bi ih malo ugrijale, no ne govore ništa. Čine se uplašenima i šutke podnose hladnoću i po sedam sati, koliko im traje smjena, piše 24sata.

'Ne želimo ništa komentirati niti davati izjave', rekla je jedna od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trgovini postoje radijatori, no ledeni su. Tri prodavačice griju se na malu grijalicu koja ispuhuje zrak, nešto je jača od fena za kosu. Jedna od njih kazala je kako čekaju HEP da odradi posao te im poveća snagu kako bi mogli uključiti peć za grijanje, što znači da tijekom polarne hladnoće koja je proteklih dana zahvatila Hrvatsku, ove radnice već neko vrijeme rade u nehumanim uvjetima.

Sve je izglednije da će radnice u ovakvim uvjetima dočekati novi val hladnoće, najavljen za početak sljedećeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zbog vrlo niskih temperatura tijekom posljednjih nekoliko dana, koje su išle i do -20°C, u poslovnici Nova Gradiška 4 došlo je do kvara na sustavu grijanja. Na otklanjanju kvara se radi i grijanje će biti osposobljeno ili riješeno na drugi način tijekom četvrtka ili najkasnije petka. Naši su zaposlenici upoznati sa situacijom i pokazali su razumijevanje u ovim okolnostima. Vas isto tako molimo da uzmete u obzir kako se radi o tehničkom problemu koji rješavamo na najbrži mogući način', priopćili su iz Bose.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike