Primopredaja VLASTI / RTL u uredu zagrebačkog gradonačelnika i s Bandićevim pročelnicima uoči primopredaje Tomaševiću

Prvi potezi, koliko pročelnika, koji uredi će se spajati, koji ukidati - samo su neka od pitanja pred novom gradskom vlasti

3.6.2021.
21:00
VOYO logo

Tomislav Tomašević, izabran s gotovo 200 tisuća glasova, ujutro preuzima vlast u Zagrebu. Očekuje se i predaja izvještaja na tisuće stranica, sve će trajati oko sat vremena.

Kako će mu izgledati ured i što ga sve čeka, prije primopredaje ni on ni zamjenici nisu htjeli reći. Zato smo provjerili s Bandićevim pročelnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da ćete vi jednog dana odahnuti kad ja odem. Da ćete vi svi odahnuti i reći - Ona budala je otišla, doći će netko normalan tko će doći oko 9."

U uredu više nema Rudijevih fotografija. Na vratima je ime novog gradonačelnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak u 8 ujutro održat će se primopredaja vlasti. Tomislav Tomašević doći će sa zamjenicima, dočekat će ga Jelena Pavičić Vukičević s dvije pročelnice, sve će trajati oko sat vremena, a mjesto novog gradonačelnika bit će ovo ovdje. 

Zašto će sutra biti i pročelnica iz Ureda za financije nije jasno bivšem pročelniku. Kaže – šalje se poruka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znam da je protokolarni čin koji je zakonom propisan. Lijepo je to da stara vlast dočeka novu vlast, prozbore dvije tri riječi, predaju im neke papire. Naravno u toj dokumentaciji je nemoguće obuhvatiti kompletna stanja i izvještaje koji inače postoje i koji će se s vremenom moći konzumirati", kaže bivši pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

Mandat prestaje zamjenici gradonačelnika Oliveri Majić, a počinje Danijeli Dolenec i Luki Korlaetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primopredaja u Zagrebu nije viđena dva desetljeća

"Ono što ja sutra radim, a to je da se već u 8 sati nalazim na svom radnom mjestu, jer ne želim u skladu sa svojim osobnim i profesionalnim načelima građanima grada Zagreba i poreznim obveznicima biti niti jedan dan na teretu", poručila zamjenica gradonačelnika u odlasku Olivera Majić.

Očekuju se izvještaji na tisuću stranica, a primopredaja u Zagrebu nije viđena dva desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon primopredaje Tomislav Tomašević spustit će se i održati svoju prvu konferenciju za novinare kao gradonačelnik Zagreba.

Prvi potezi, koliko pročelnika, koji uredi će se spajati, koji ukidati - samo su neka od pitanja pred novom gradskom vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suočit će se s nekim situacijama s kojima nisu do sada imali mogućnost da se suoče. S koliko uspjeha će oni time ovladati zavisi s kojim upravnim kapacitetom raspolažu,  financijama, kadrovima i programima, programe sam vidio da imaju", kaže Kojić.

"Suradnju s novom vlasti formalnu nemam, ali sam upoznala i gradonačelnika grada Zagreba i njegove suradnike tijekom njihova angažmana u gradskoj skupštini I apsolutno vjerujem da će obnašati dužnost, bar jednako dobro kao što su to radili kao skupštinski zastupnici", dodaje Majić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nisu slični, nešto im je zajedničko: Tomislav Tomašević s 528 javljanja bio je najaktivniji gradski zastupnik. Na čelo grada dolazi nakon Milana Bandića koji se hvalio da radi svih 365 dana u godini.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo