hrana poslana na analizu /

RTL u Petrinji u prostorijima tvrtke čiji radnici su se otrovali pečenim mesom i restanim krumpirom

Oni koji se nisu otrovali na svom su radnom mjestu. Ovogodišnji domjenak koji je u tvrtci organiziran povodom direktorovg rođendana i Božića još će dugo pamtiti

9.12.2017.
19:03
VOYO logo

Ovdje u prostorijama petrinjske tvrtke koja se bavi proizvodnjom i preradom drveta jučer ujutro je održan domjenak na kojem je bilo oko 100 gostiju, a ne jelovniku je bilo pečeno meso i restani krumpir. A to je meso bilo zaraženo pa je 22 ljudi završilo u Sisačkoj bolnici. Među njima i kćerka gospodina Josipa.

"Kako je sad? Dobro je. Sad je sve u redu. Primila je dvije infuzije. Što je jela? neki gulaš. Jeli i bolinici? Puštena je sinoć. Kako se osjeća. Dobro hvala bogu", kazao je otac Josip Kostanđek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzroci pečenog mesa i restanog krumpira  posluženog na domjenku poslani su na analizu.

"U kratkom periodu od dva sata počeli su se javljati simptomi. Sumnja se na stafilokokno trovanje hrabnom. Zavod i sanitarna inspekcija poduzimaju sve mjere i novih slučajeva neće biti", kazao je Inoslav Brkić, Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslovačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je ovo koji je zgrozio cijelu Petrinju.

"Jao strašno, vjerojatno je meso bilo upitno", kazala je Nataša, Petrinja.  "Još nisam čula da se takvo što dogodilo u Petrinji. Žao mi ljudi", izjavila je Đurđica iz Petrinje. 

Hrana posluživana na domjenku naručena je iz petrinjskog restorana čiji je vlasnik i sam u nevjerici i kažu da će se očitovati tek kada budu gotovi nalazi analize.
A slično kaže i vlasnik tvrtke čiji su se zaposlenici otrovali.

Vlasnik tvrtke NIL-Ž izražava iskreno žaljenje i zabrinutost zbog nastale situacije i poziva sve koji su prisustvovali domjenku, a osjećaju spomenute tegobe, da se jave u najbližu ambulantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točan uzrok trovanja bit će poznati početkom sljedećeg tjedna kad bi se i zaraženi radnici trebali vratiti na svoja radna mjesta u petrinjskoj pilani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo