More donosi bezbroj ljepota, ali i opasnosti / RTL-ova morska patrola: vlasnici brodica rade prekršaje od kojih je najopasnije glisiranje uz obalu!

More donosi bezbroj ljepota, ali i opasnosti. Godišnji odmori često znače opušteniju vožnju, pa vlasnici brodica rade prekršaje od kojih je najopasnije glisiranje uz obalu. Kao što policija uvodi red na kopnu, Lučka kapetanija to radi na moru

1.8.2015.
19:30
VOYO logo

Brod riječke Lučke kapetanije vozi prema Krčkom mostu. I danas se pokazalo da je turistima glisiranje omiljeno baš u tjesnacu ispod njega, što zakon strogo brani. Udaljenost mora biti 300 metara od obale, ali Matjaž je upola bliže pa mu kazna ne gine. Milosti nema, zakon je jasan.

"Ovo je opća uplatnica za uplatiti iznos 770 kuna, koji možete znači platiti na pošti, banci i onda znači kopiju kada je ovjerena, na onaj mail šta ste dobili da imamo potvrdu da ste platili. U suprotnom vam ide prekršajni nalog preko veleposlanstva koji mi dostavljamo na granicu gdje će vas kazna sačekati", poručio je Vatroslav Tomić, Lučka kapetanija Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matjaž Trdan iz Slovenije priznaje da se opustio.

"Kriv sam, prebrzo sam vozio, za drugi put ćemo znati, nećemo tako više voziti, ne", kazao je Matjaž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđena kazna je 1000 kuna plus 100 kuna troškova. Plati li se na licu mjesta ili u roku dva tjedna trećina se oprašta.

"Svatko se pokušava izvlačiti, ali kad im se objasni što su napravili onda normalna stvar da nemaju više argumenata", dodaje Toni Mlinar, Lučka kapetanija Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvo iz Poljske dojurilo je u unajmljenom gliseru, preblizu kopnu. Za njega nemaju dokumente pa su u dvostrukom prekršaju. Za glisiranje plaćaju kaznu na licu mjesta. Vlasnik brodice platit će svoj dio.

Prekršaji su različiti, kao i kazne. Za nenošenje dokumenata su minimalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do stvarno visokih kazni, ugrožavanja života kupača, znači glisiranje blizu obale, zaletavanje sa skuterima među kupače dok iznajmljuju, dok vraćaju, to su kazne od 1000 na licu mjesta do 15.000 u postupku koji se vodi kod prekršajnog suca lučke kapetanije", kazao je Saša Turkalj, zapovjednik broda Lučke kapetanije Rijeka.

Sve prekršitelje nemoguće je kazniti, pa službe koje brinu o sigurnosti na moru ponavljaju na što treba paziti. Više u prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo