u tijeku kriminalističko istraživanje / RTL doznaje: Policija u zadnja dva dana u Zagrebu privela 59 migranata i dva krijumčara

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Neki od migranata će biti saslušani na sudu kao svjedoci u kaznenom postupku protiv krijumčara

17.10.2018.
17:52
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je da je u zadnja dva dana samo u Zagrebu, u dva odvojena slučaja, privedeno 59 migranata i dva krijumčara. "Jutros oko 4.45 sati u Palmotićevoj ulici zaustavljeno kombi vozilo daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak, a u kojem je prevozio 38 stranih državljana, 39-godišnjak je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma, a kriminalističko istraživanje još traje. 

Neki od migranata će biti saslušani na sudu kao svjedoci u kaznenom postupku protiv krijumčara. Jučer 16. listopada oko 1 sat na autocesti A3 u smjeru Zagreba kod naplatnih kućica Zagreb-istok zaustavljeno kombi vozilo ogulinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Srbije, dok je u tovarnom prostoru zatečena 21 osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva kaznena djela protuzakonitog kretanja u RH

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma 26-godišnji državljanin Srbije predan je pritvorskom nadzorniku dok su strani državljani, njih 15 prepraćeni u PU vukovarsku srijemsku radi utvrđivanja mjesta nezakonitog ulaska u RH, dok ih je 6 smješteno u Prihvatni centar za strance u Ježevu", navodi policija.

U posljednjih mjesec dana ovo su jedina dva zabilježena kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma evidentirana na području Policijske uprave zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo