marićeva pobjeda / RTL Direkt istražio je čime će se baviti Ministarstvo za državnu imovinu!

Nakon prijetnje ostavkom, Goran Marić dobio je svoje mega ministarstvo. RTL Direkt istražuje čime će se baviti Ministarstvo za državnu imovinu

25.10.2016.
22:39
VOYO logo

U Vladi drama i prije nego su održali prvu sjednicu. Goran Marić navodno je jutros prijetio ostavkom jer ne želi biti ministar bez portfelja. Nakon sastanka s premijerom, portfelj je dobio - i to megaportfelj, a Hrvatska je dobila novo, 20. ministarstvo. Ionako smo rekorderi u Europskoj Uniji, imamo najviše ministarstava od svih europskih zemalja. 

Može se čuti kako je transformacija DUUDI-ja tek političko kadroviranje, a ne i stvarna briga za državnu imovinu. No, ako se prisjetimo neslavnih pokušaja privatizacije poput slučaja Kupara, za mandata prošlih upravljača državnom imovinom možemo zaključiti da ne pričaju napamet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po nekim procjenama Eurostata iz 2011. godine, riječ je o imovini u vrijednosti od 33 milijarde eura, što bi značilo više od 60 posto vrijednosti BDP-a", kazao je ekonomski analitičar Drago Jakovčević.

Tako će novi ministar Goran Marić, objašnjava Jakovčević, upravljati sa preko 400 vrsta dionica, preko 500 raznih poslovnih udjela i više od milijun nekretnina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno sam za privatizaciju, ali na jedan transparentan i način koji najviše doprinosi nacionalnim interesima, ali ne može biti u nacionalnom interesu ako se nešto dogovara u dvije minute", istaknuo je danas ministar državne imovine Goran Marić.

Ne u dvije minute, ali u dva mjeseca  bivši premijer je od prodaje državne imovine najavljivao zaradu od 200 milijuna eura. Od velikih planova ništa, no on je posao povjerio tek jednom državnom uredu, sad na scenu stupa cijelo ministarstvo. Ipak u svemu je još uvijek utješno jedno - još uvijek nitko nije osnovao povjerenstvo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike