bitka za barokni grad / Donosimo rezultate RTL ankete za Varaždin: tko ima najveću šansu voditi grad?

Nastavljamo s objavljivanjem rezultata RTL ankete koju je za nas provela Promocija plus stigli smo i do zadnjeg grada koji obrađujemo u ovom nizu

3.4.2017.
18:45
VOYO logo

Najveću šansu voditi Varaždin zasad opet ima kandidat ljevice, ali zanimljivo je da aktualni gradonačelnik nakon odrađenih dvaju mandata, neće ni iskušati treću sreću.

Umjesto Gorana Habuša, kandidat ljevice je Alen Kišić, koji bi mogao postati prvi SDP-ov gradonačelnik Varaždina u povijesti. Dosad je primat ovdje imao HNS, a sada i oni i cijela lijeva koalicija podržavaju Kišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DETALJNA STATISTIKA: IZBORNE PREFERENCIJE U SPLITU - LOKALNI IZBORI 2017.

Image

DETALJNA STATISTIKA: IZBORNE PREFERENCIJE U SPLITU - LOKALNI IZBORI 2017.

No odmah iza njega je HDZ-ov Damir Habijan, 34-godišnji pravnik kojeg je Ladislav Ilčić prozvao da živi nekršćanskim životom, ali među Varaždincima očito uživa potporu. Treća je Natalija Martinčević, bivša HNS-ovka, sada u redovima Čačićevih Reformista.

I Zlatan Avar opet se natječe. Godine 2013. bio je trećeplasirani, sada je četvrti. Iza njega je pedijatrica iz stranke svih kajkavaca Mirjana Kolarek-Karakaš, a Ilčić, koji je zbog ove utrke dao ostavku na mjesto savjetnika HDZ-ova potpredsjednika Vlade Davora Ive Stiera, ima svega 5,6 posto potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugi krug će, prema rezultatima, Habijan i Kišić. Zasad pobjeđuje SDP-ovac, no više od 18 posto još ne zna koga bi u ovakvom izboru zaokružili. Zanimljivo je da točno polovina Ilčićevih birača u ovakvom izboru bira Habijana, a polovina Kišića.

I u srazu s Natalijom Martinčević, Kišić ima sličnu prednost, no ovdje i dodatnih 20 posto uopće u ovakvom slučaju ne bi izišli na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Gradskog vijeća tiče, većinu nema nitko, a SDP-ova koalicija stoji najbolje, slični su postoci kao i 2013. kada je HNS imao kandidata za gradonačelnika. I HDZ je na sličnome, iako na prošlim lokalnim izborima uopće nisu imali svog gradonačelničkog kandidata, pa je  listu nosio nezavisni Marijan Cingula.

U Gradsko vijeće, prema anketi, stižu još tri opcije koje imaju više od pet posto, a ispod praga zasada su ŽIVI ZID, Pametno, MOST, ali i Ilčićev Hrast - sada je na 2 posto, a na prošlim je izborima uživao četiri puta veću potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DETALJNE REZULTATE RTL ANKETE ZA VARAŽDIN POGLEDAJTE U NAŠEM STATISTIČKOM CENTRU!

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo