izazov života /

Rostuhar u Direktu prije odlaska na Južni pol: 'Moj najveći strah je onaj od neuspjeha'

Sutra kreće u ostvarenje svog polarnog sna: hodat će 1200 kilometara, posve sam, na minus 40 stupnjeva i za sobom vući 130 kilograma teške sanjke sa šatorom i hranom

1.11.2017.
22:28
VOYO logo

Živio je s Indijancima u amazonskoj džungli, biciklom je obišao Sredozemno more, proputovao je Afriku motorom, prehodao Hrvatsku pješice. Ali nije mu dosta. Ide na ekspediciju kakvu je dosad na svijetu prošlo samo 23 ljudi - pješice na Južni Pol.
On je Davor Rostuhar, putopisac, fotograf i avanturist. Sutra kreće u ostvarenje svog polarnog sna: hodat će 1200 kilometara, posve sam, na minus 40 stupnjeva i za sobom vući 130 kilograma teške sanjke sa šatorom i hranom. Ako sve prođe dobro, nakon 50 dana hoda trebao bi stići na mjesto na ovaj način na koji nije došao niti jedan Hrvat.

"Dvije godine radimo na ovom projektu i sad se san počeo ostvarivati te sutra navečer letimo", otkrio je Rostuhar, koji je naglasio da se ne boji neuspjeha, 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj najveći strah je strah od neuspjeha, ali od straha ne treba bježati i u sklopu ovih mentalnih priprema za ovaj projekt naučio sam kako živjeti sa njime i kako ga učiniti saveznikom", naglasio Rostuhar, priznavši Šprajcu da jedva čeka bjelinu, ta velika prostranstva da krene u njih i malo se odmori od svega. 

Iako već dvije, tri godine radi na ovom projektu, a zadnjih godinu dana ima i pojačane fizičke pripreme svjestan je da će biti fizički teško, ali smatra da će puno veći izazov biti fizičke prirode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče prehrane na tom putu otkrio je da će jesti zobene pahuljice, puno suhomesnatih proizvoda, energetske pločice, dehidrirane obroke. A uz sebe nosi muziku, knjige, podcaste.  

"Dnevno ću hodati od 10 do 12 sati bez stajanja, jer se morate cijelo vrijeme lagano kretati i paziti na svaki korak da ne napravite krivi zbog ozljeda tako da ću vrijeme kratiti muzikom, ali ću prije svega uživati u tišini koja je tamo najveća na svijetu", kaže Rostuhar, kojem su djevojka i roditelji najveća podrška i logistički tim. 

Povratak u Hrvatsku planiran je za siječanj i kako je naglasio vjeruje da se vraća s lijepim vijestima, a događanja vezana uz putovanje kako je najavio i serijal priloga moći će se gledati na RTL-u. 

Pratite Davora na interaktivnoj karti Antartike i saznajte više o ekspediciji na: www.kek.hr i na facebook stranici: www.facebook.com/DavorRostuharPAGE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo