Eclipse u Župskom zaljevu /

Roman Abramovič mjesecima besplatno sidri jahtu pokraj Dubrovnika

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Roman Abramovič mjesecima besplatno sidri svoju Eclipse u Župskom zaljevu, nedaleko Dubrovnika

17.10.2016.
12:43
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Dubrovčani, Župljani i Konavljani posljednja dva mjeseca, točnije rujan i listopad, primijetili su kako jedna od najvećih privatnih jahti na svijetu Eclipse, u vlasništvu bogatog Romana Abramoviča, stoji usidrena u Župskom zaljevu. Tragom te činjenice pokušali smo doznati zašto je spomenuta jahta tako dugo usidrena blizu Dubrovnika.

Odgovor je nevjerojatno apsurdan i paradoksalan – bogati Abramovič jahtu drži usidrenu u Župskom zaljevu, jer mu je to, ne biste vjerovali – besplatno. Kako nam je objasnio dubrovački lučki kapetan Mato Kekez, područje Župskog zaljeva na kojem je Eclipse usidredna ne pripada pod ingerenciju nijedne državne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Na tom djelu Župskog zaljeva gdje je jahta (bila) usidrena, sidrenje je dozvoljeno. Naime, zakon kaže da je sidrenje svuda dozvoljeno, ako nije zabranjeno, a na tom području nije zabranjeno. Pošto Eclipse ispunjava uvjete sigurnosti o sidrenju na tom mjestu, odnosno na toj lokaciji ne smeta odvijanju pomorskog prometa, niti ugrožava ekologiju, a na jahti boravi posada koja u svakom trenutku može reagirati na nepredviđene okolnosti, sidrenje na tom mjestu je legalno bez obzira koliko dugo traje – objašnjava nam Kekez, te dodaje da to područje nije pod ingerencijom niti Lučke kapetanije, niti Županijske lučke uprave Dubrovnik, a nije ni pod ingerencijom Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

Više pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo