NEKI JE NISU NI PREDALI / Rok ističe sutra, a imovinske kartice točno pola članova Vlade još nisu objavljene

Dan prije isteka roka još nisu objavljene imovinske kartice točno pola članova Vlade. I dok je svoju premijer Tihomir Orešković navodno poslao nadležnom povjerenstvu u petak, RTL-u je potvrđeno da neki ministri imovinsku karticu još nisu ni predali, zbog čega im prijete velike kazne. Zadnji je svoju imovinu pokazao ministra poljoprivrede

21.2.2016.
18:39
VOYO logo

Rok ističe sutra, a imovinske kartice točno pola članova Vlade još nisu objavljene. Neki je dosad nisu ni predali, a najviše se čeka na objavu imovine premijera Oreškovića, potpredsjednika Bože Petrova i još devet ministara, dok se već zna što posjeduje njih 11.  

"Činjenica je da dio imovinskih kartica još nije javno objavljen. Nisu niti zaprimljene u Povjerenstvu. Naime, jedan dio dužnosnika je svoju obvezu ispunio u elektronskom obliku, ali u Povjerenstvu mora biti zaprimljen i pisani ispis te kartice", rekla je Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja objavljena imovinska kartica je ona ministra poljoprivrede Davora Romića. Taj bivši profesor na Agronomskom fakultetu ima kuću u Zagrebu vrijednu 1,9 milijuna kuna. I drugu u Podrujnici od 180.000 kuna.

Zajedno sa suprugom i djetetom, uz to je uštedio gotovo milijun i pol kuna, ima dva automobila Citroen vrijedna 115.000 kuna te njive i druge nekretnine od oko 200.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to Romićevi financiraju s Davorovih 17.715 kuna ministarske mjesečne plaće i 101.000 godišnje od znanstvenog rada te 80.000 na godinu koje zarađuje supruga, donedavno također profesorica na Agronomskom fakultetu gdje je zarađivala 152.000 kuna na godinu.

No, iz Banskih dvora imućniji su izašli nego ušli neki bivši ministri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Pusić prema imovinskoj kartici bogatija je za gotvoo 7 milijuna kuna, koji su nasljedstvo njezinog bračnog druga. Siniša Hajdaš Dončić svoju je napumpao za 900.000 kuna izgradnjom nekretnine, kao i Ivan vrdoljak koji je kupio stan.

Aktualnim dužnosnicima koji kartice ne predaju prijete kazne do 40.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo