TEŠKA BOLEST /

Roditeljima malene Eve potrebna je Vaša pomoć

Image
Foto: sibenskiportal.hr

Sve je bilo dobro u prve dvije godine Evinog života dok se nisu pokazali prvi simptomi rijetke genetske bolesti neuronalne ceroidne lipofuscinoze zvane i Battenov sindrom.

22.11.2016.
10:46
sibenskiportal.hr
VOYO logo

Sead Rožajac i Marija Mihaljev dugo su čekali svoju Evu i kada su je konačno dobili bili su najsretniji roditelji na svijetu. A onda su se suočili s bolešću koja se pojavljuje kod jednog na 400 tisuća djece i koja je u Hrvatskoj malo poznata, piše Šibenski portal.

Za mogućnost eksperimentalnog liječenja roditelji su saznali raspitujući se o oboljelima u Hrvatskoj. Stoga se obitelj odlučila javno zatražiti pomoć za Evinu terapiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj ne postoji terapija ove bolesti, a u Rimu se provodi eksperimentalno liječenje na koje je Eva primljena. U Rim idu 28. studenoga gdje će majka Marija sa Evom ostati četiri mjeseca.

Bolnica u Rimu pokriva sve troškove Evinog smještaja, postupka i terapije no troškove boravka majke Marije obitelj sama ne može platiti jer imaju još i blizance stare godinu i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi uopće nemamo sredstava za moj boravak u Rimu", kazala je majka Marija za Šibenski portal.

Trenutno najpoznatiji šibenski košarkaš Dario Šarić već se raspitivao o ukupnoj cijeni boravka i liječenja kako bi i sam uplatio novac, a već su se skoro svi šibenski sportski klubovi javili s namjerom da pomognu.

Kako možete pomoći Evinim roditeljima i gdje uplatiti sredstva saznajte na Šibenskom portalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo