Roditelji zbog vrtića kreću u prosvjed na Jelačićev trg

Roditelji u Zagrebu odlučili su reći 'dosta' šlamperaju kojim je Grad pokušao riješiti njihov zahtjev za povećanjem kapaciteta u vrtićima.

27.8.2010.
19:58
VOYO logo

Neovisna roditeljska inicijativa "Vrtić za sve" najavila je mirni prosvjed za 4. rujna na Trgu bana Jelačića gdje će upozoriti na probleme oko upisa djece u zagrebačke dječje vrtiće i zatražiti učinkovita rješenja koja neće ugroziti dobrobit djece, priopćili su organizatori.

O tim su problemima, kako tvrde, uputili otvorena pisma Gradskom poglavarstvu i predsjednici Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji traže povećanje kapaciteta, transparentne i pravedne kriterije za upis djece u vrtiće te pomoć obiteljima čiji mališani ipak ostanu bez mjesta u javnom vrtiću.

"Za sada, mjerodavni su na njihove zahtjeve odgovorili krajnje kontraproduktivnom mjerom - povećanjem vrtićkih grupa, u kojima će od ove jeseni biti i do 40-ero djece. Na taj se način, smatraju roditelji, izravno ugrožavaju ljudska prava djece, kao i njihova sigurnost, što je nedopustivo", stoji u priopćenju koje je potpisala pokretačica Inicijative, Petra Razić Rogić, inače majka dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirni prosvjed na Trgu bana Jelačića ima za cilj skrenuti pozornost javnosti na ovaj problem te ukazati na nužnost njegova rješavanja, pa pozivaju roditelje, buduće i sadašnje, bake i djedove te poslodavce da podrže nastojanja Inicijative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo