čeka se komentar bolnice / Roditelji u šoku zbog izjava doktora u Klaićevoj bolnici: otac teško bolesnog dječaka dobio ultimatum da odvede sina kući

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock

Bolesni dječak je prije dva dana reanimiran u bolnici, a u nalazu mu piše da nije akutno bolestan niti za bolničko liječenje

28.2.2017.
16:11
Ilustracija/Thinkstock
VOYO logo

Otac teško bolesnog Marina Dražića, inače 15-godišnjaka za 100posto.hr je otkrio kako je danas od liječnika u Klinici za dječje bolesti Zagreb dobio ultimatum da odvede sina kući, iako je u terminalnoj fazi bolesti.

Bolesni dječak je prije dva dana reanimiran u bolnici, a u nalazu mu piše da nije akutno bolestan niti za bolničko liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi su roditelji očajni jer ne žele voditi sina kući u takvom stanju.

"Marina smo njegov 12-godišnji brat i ja oživljavali kod kuće u siječnju. Moja supruga je bila kraj nas, uopće nije mogla reagirati od šoka. Nakon svega sam imao živčani slom, a naše drugo dijete je završilo pod povećanom psihološkom skrbi", izjavio je otac za 100posto.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je sa osam mjeseci doživio tešku prometnu nesreću, a sada je nepokretan i ima hidrocefalus. Do prošlog studenog nijednom nije bio hospitaliziran.

"Sustav se s nama nije bavio. Nije bilo potrebe. Sve smo radili sami. Sad kad nama treba pomoć smo pred zidom. Mislili smo da postoji minimum ljudskosti", navodi Dražić i dodaje da ga smeta što je s njima u posljednjih mjesec dana razgovarao samo jedan doktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolesni Marin je trenutno na mehaničkoj respiraciji i uopće nije jasno u kojem stanju bi bio otpušten kući. 

"Ja nisam stručnjak, samo sam roditelj. Želim samo najbolje za svoje dijete i želim njegovo dostojanstvo u ovim teškim trenucima. Svatko to zaslužuje", zaključuje otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se komentar ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo