'Sin ne može micati nogom zbog greške pri operaciji'

'Liječnik mu je rekao da je operacija rutinska i da će nakon dan do dva ići kući.

17.3.2012.
20:27
VOYO logo

Tridesettrogodišnjeg Damira Kušnjira iz http://danas.net.hr/specijal/vukovar liječnici su uvjeravali da ide na rutinsku operaciju vene. Operiran je u Općoj bolnici u Vukovaru 18. siječnja. No, umjesto krvne žile, liječnik koji ga je operirao podvezao mu je živac.

Kada su, kažu, shvatili da je liječnik pogriješio, Damirovi roditelji, Mirjana i Stevan pismom su se obratili ministru zdravlja Rajku Ostojiću tražeći ga pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Spriječite novi slučaj Maškarin'

"Na prvom pregledu prije operacije naš sin je upitao liječnika za težinu operacije i mogućnosti komplikacija, a liječnik mu je odgovorio da je to rutinska operacija te da će nakon jednog ili dva dana ići kući. Nažalost, tako nije bilo. Zbog pogreške pri operaciji našem sinu je lijeva noga ostala nepokretna, a mjesec i pol nakon operacije mišići konstantno propadaju i noga je oslabjela za četiri centimetra", napisali su Damirovi roditelji u pismu moleći ministra da spriječi "novi slučaj Maškarin".

Ostojić šokiran

Rajko Ostojić je za 24sata rekao da je osobno proučio taj slučaj te da nije mogao vjerovati što se dogodilo. Odmah je naredio da Damira premjeste na KBC Rebro te da mu hitno pruže najkvalitetniju pomoć. Svoje žaljenje zbog svega izrazila je dr. Vesna Bosanac, ravnateljica vukovarske bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo