RODITELJI ŠOKIRANI / Roditelji tvrde da zagrebačka bolnica ne želi primiti djecu iz Dalmacije: 'Zar oni ne vrijede isto kao i djeca iz Zagreba?'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Razlog zabrane dolaska u bolnicu Goljak je pojava ospica u Splitsko-dalmatinskoj županiji

16.2.2017.
20:06
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama "Goljak" u Zagrebu zabranila je do daljnjega dolazak sve djece iz Splitsko-dalmatinske županije koja kod njih dolaze na terapije zbog pojave ospica, piše Slobodna Dlamacija.

Radi se neslužbenoj informaciji koju su novinarima dali roditelji iz Splita. Dvije majke su trebale za nekoliko dana voditi svoju djecu u Goljak na terapije, s obzirom da su djeca bila prethodno naručena, no dobili su poziv iz bolnice i rečeno im je da ne dolaze. Razlog tome je pojava ospica u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a roditelji su rekli kako su u šoku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šokirana sam, pa riječ je o djeci s posebnim potrebama. Jasno mi je da na ovaj način žele zaštititi djecu u bolnici, ali što će biti s onom djecom kojoj je prijeko potrebna terapija, zar i oni ne “vrijede” isto kao i djeca u Zagrebu ili drugim županijama. Pa nema svako dijete u Splitsko-dalmatinskoj županiji ospice.

Djeca na Goljak idu u dogovorenim terminima i sada će se stvoriti još veće gužve nego inače, jer će djeca kojima je sada “zabranjeno” doći na Goljak trebati nove termine", rekla je jedna majka iz Splita, čije dijete već šest godina odlazi na terapije u ovu Goljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova mjera zaštite je neuobičajena s obzirom da se djeci s posebnim potrebama i dijagnozama cerebralne paralize, epilepsije, Down sindroma i autističnog spektra ponašanja, zabranjuje, pa barem i privremeno, dolazak u jedinu bolnicu u Hrvatskoj ovoga tipa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike