RAVNATELJ PODNIO OSTAVKU /

Roditelji pred školom postavili transparente zbog desetogodišnjaka, oglasila se pravobraniteljica za djecu

Image
Foto: RTL

U 18 će roditelji ispred škole održati mirni prosvjed

22.10.2024.
8:31
RTL
VOYO logo

Nakon što se dječak iz 4. razreda jedne zagrebačke škole u ponedjeljak nenajavljeno pojavio na nastavi, roditelji nisu pustili svoju djecu u školu. Jutros su pred školu došli s transparentima. U 18 će roditelji ispred škole održati mirni prosvjed. Ni danas nema nastave u školi.

Roditelji: Želimo pisanu odgovornost osobe koja vraća dijete u školu

Roditelji kažu da je izigrano ključno obećanje da će dječak do Nove godine biti na opservaciji. Međutim, roditelji su ga jučer doveli na nastavu. "Ako je netko odredio da se može vratiti, zanima nas tko. Imenom i prezimenom", kazali su. Roditelji kažu da traže sigurnost za njihovu djecu. "Želimo pisanu odgovornost osobe koja vraća to dijete u školu. Institucije se međusobno loptaju. Koga se štiti?", dodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivaju sve roditelje djece iz drugih razreda da dođu na mirni prosvjed. Razočarani su. "Imamo osjećaj da nas vrte u centrifugi i daju nam lažna obećanja. Mi želimo dokumente, zapisnike, da netko imenom i prezimenom stoji iza svoje odluke", kazali su.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević za RTL je rekla kako nije istina da je na sastanku dogovoreno da dječak ne smije do nove godine biti u školi. Detalje dogovora nije iznosila radi povjerljivosti podataka i zaštite maloljetnog djeteta. Međutim, istaknula je da sa zabrinutošću prati situaciju te da je tražila izvješća od svih strana, kako bi se utvrdilo tko je pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NIJE KRIMINALAC' /

Fuchs: 'Problematičan dječak nije agresivan. Ima 10 godina. Moramo smiriti loptu'

Image
'NIJE KRIMINALAC' /

Fuchs: 'Problematičan dječak nije agresivan. Ima 10 godina. Moramo smiriti loptu'

Podsjetimo, prema riječima roditelja, dogovor nije ispoštovan. Učiteljsko vijeće škole smatra da ih se omalovažava te da im se nigdje, ni u jednom postupku, ne daje za pravo iznijeti svoje mišljenje, objavili su roditelji okupljeni u Vijeće roditelja.

Učiteljsko vijeće ih je obavijestilo da je ravnatelj škole podnio neopozivu ostavku "zbog sustavnoga pritiska koji se u posljednje vrijeme vrši na cijelu školu".

Učiteljsko vijeće odlučilo je u znak podrške ravnatelju te djeci i roditeljima da se od utorka neće održavati nastava, ni u matičnoj ni u područnoj školi. Sva djeca koja, pak, dođu u školu, bit će zbrinuta, poruka je Učiteljskog vijeća škole.

POGLEDAJTE VIDEO: Fuchs o problematičnom dječaku: 'Da ga pribijemo na stup, bacimo u zatvor? Ima devet godina...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo