možete i vi pomoći /

Roditelji s troje djece kraj Đurđevca žive u sto godina staroj kući od blata: za Božić su poželjeli kupaonicu

Posebno im je teško zbog djece. Dora je učenica trećeg razreda. Iako su u njezinoj bilježnici dobre ocjene u školi joj i nije baš tako

18.12.2017.
22:39
VOYO logo

Na pragu smo 2018. godine, a u predgrađu Đurđevca  peteročlana obitelj Kerovec živi u sto godina staroj kućici od blata. Roditelji su nezaposleni, obitelj živi od dječjeg doplatka a za ovaj Božić najviše si žele - kupaonicu.

Petogodišnji Luka, devetogodišnja Dora, majka Marina, otac Goran i nedostaje osamnaestogodišnja Laura koja je u školi. Oni su obitelj Kerovec iz Mičetinca pokraj Đurđevca - i žive u kućici od blata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona vam je u trošnom jako lošem stanju, potrebna je velika adaptacija, od temelja, krova od zidova do svega. Prokišnjava", kaže nam Goran Kerovec.

Stara je više od stoljeća tako da ova obitelj nema ni kupaonicu, samo poljski wc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, di je kupaonica? Kupaonica je vani po ljeti, a zimi u drvarnici. Kupaonicu nemamo. Vanjski wc- katastrofa ne znam", ističe Goran.

Nhih petero stanuje u 38 kvadrata - a najviše od svega žele - kupaonicu. 

"Koliko je teško živjeti u ovakvim uvjetima? Jako, najteže je djeci. Nemoj plakati, budemo napravili kupaonicu", govori Marina Kerovec.

Namještaj je star, zidovi puni vlage, a krov pred urušavanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molimo Boga da je snijeg ne sruši, onda stvarno nemamo gdje zivjeti. Stolarija je nikakva. Zidovi su 16 cm", ističe Goran.

Novca za popravak nemaju jer su Goran i Marina nezaposleni i žive od 1400 dječjeg doplatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se snalazite?

"On ide u šumu i zaradi koju kunu, ja sam radila na moru ali nisam dobila posteno zaraden novac. Izigrana sam", govori Marina.

Posebno im je teško zbog djece. Dora je učenica trećeg razreda. Iako su u njezinoj bilježnici dobre ocjene u školi joj i nije baš tako.

Nemaju gotovo ništa, ali obitelj Kerovec sretna je jer imaju jedni druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek da nije gladan, žedan, ne treba pretjerivati... Samo da je toga i možda je nešto bolje, svi bi mi nove kuće, ali sve je u financijskim mogućnostima", ističe Goran.

Kada bi imali novca napravili bi kupaonicu, ili kupili kuću u susjedstvu koja je u daleko boljem stanju od njihove, a košta svega 25 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što želiš za Bozić Dora?

"Novu kuću", kratko i jasno će Dora.

Obitelj Kerovec u blatnoj kućici živi već 10 godina. Njihova je jedina želja: kuća s kupaonicom.

Ako im u tome želite pomoći, obitelji Kerovec novac na račun ne možete uplatiti jer im je račun blokiran. Ali donacije im možete poslati na kućnu adresu​: 

Marina Kerovec

Mičetinac 38

48350 Đurđevac

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo