U GRČKIM ZATVORIMA / Roditelji pritvorenih Boysa: 'Naši dečki nisu ubojice. Plenković nam ne odgovara, a poruke nam šalje putem medija'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

'S obzirom na to da je izjavio kako je jedan od najiskusnijih i najutjecajnijih članova Vijeća Europe, vjerujemo da se možemo pouzdati u njegove izjave. Nemamo izbora nego javno pitati premijera što je točno mislio kad je rekao da uskoro možemo očekivati dobre vijesti za naše dečke u zatvorima'

9.11.2023.
10:21
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Predstavnici obitelji navijača Dinama već tri mjeseca pritvorenih u grčkim zatvorima nakon nereda u Ateni u četvrtak su kritizirali premijera Andreja Plenkovića jer im ne odgovara na upite niti prima na sastanak, upitavši ga i što je mislio kad je nedavno rekao da će "uskoro" stići dobre vijesti. 

Navijači Dinama, podsjetimo, uhićeni su u kolovozu u Ateni, na gostovanju koje je UEFA ranije zabranila. U neredima uoči potom otkazane utakmice s AEK-om u ubijen je jedan grčki navijač. Mediji su prenijeli kako je DNK analiza noževa pokazala da na njima nema tragova uhićenih hrvatskih državljana, no njih 102 još uvijek se nalazi u grčkim zatvorima, više od tri mjeseca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi roditelji i obitelji dečkiju pritvorenih u grčkim zatvorima nekoliko smo puta pokušali razgovarati s premijerom o statusu naših sinova, braće i supruga. Željeli smo u razgovoru prodiskutirati što hrvatska vlast, ne miješajući se u neovisnost grčke sudbene vlasti, može učiniti za naše državljane. Do danas, premijer nije odgovorio na naše e-mail poruke niti nas je primio na sastanak. Nama roditeljima i obiteljima poruke šalje putem medija", rekla je Marina Kos, jedna od predstavnica roditelja.

Image
SLUČAJ ATENA /

Županijski sud u Sisku odbio izručiti BBB-ovca kojeg traži Grčka: 'Nisu ispunjeni uvjeti za predaju'

Image
SLUČAJ ATENA /

Županijski sud u Sisku odbio izručiti BBB-ovca kojeg traži Grčka: 'Nisu ispunjeni uvjeti za predaju'

"S obzirom na to da je izjavio kako je jedan od najiskusnijih i najutjecajnijih članova Vijeća Europe, vjerujemo da se možemo pouzdati u njegove izjave. Nemamo izbora nego javno pitati premijera što je točno mislio kad je rekao da uskoro možemo očekivati dobre vijesti za naše dečke u zatvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to za premijera znači riječ 'uskoro', s obzirom na to da su u zatvorima već puna tri mjeseca?

Zatvorima o kojima je Vijeće Europe u nekoliko navrata izrazilo negativan stav i niz kritika. Mi se već nekoliko dana pitamo što znače njegove riječi o ovako osjetljivoj situaciji. Više od stotinu naših obitelji svakodnevno iščekuje konačno rasvjetljavanje slučaja i strepi nad sudbinom naših dečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nama trenutno ostaje tek povjerenje u odvjetnički tim u Grčkoj i nada da nitko neće odgovarati za ono za što nije kriv, kao što se dogodilo pokojnom kapetanu Laptalu. Naši dečki nisu ni ubojice ni članovi udruženom kriminalnog udruženja, što im se stavlja na teret. Zato želimo znati na čemu premijer temelji, nakon razgovora s grčkim kolegama, šalje poruke optimizma o našim najmilijima”, poručili su roditelji i obitelji Bad Blue Boysa koji se nalaze u grčkim zatvorima.

POGLEDAJTE VIDEO: Odvjetnik obitelji BBB-ovaca: 'Dobivaju lijekove, ali problem je uzimanje istih. Stalno trebaju tražiti dozvolu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo