Roditelji ocjene djece mogu provjeravati klikom miša

Zagrebačka Petnaesta gimnazija u srijedu je omogućila roditeljima da elektronskim putem provjere ocjene svoje djece u elektronskom imeniku.

19.1.2012.
11:12
VOYO logo

Također, u gimnaziji su odlučili da papirić s lozinkom za ulaz u elektronski imenik ne daju roditeljima, nego djeci, i tako im prepuste odgovornost da o svojim uspjesima ili neuspjesima obavijeste roditelje.

"Mogli smo napraviti tako da roditelji sami ulaze i gledaju imenik svog djeteta, ali mislimo da to ne bi bilo fer. Ovako je bolje, dali smo mogućnost djetetu da se pohvali dobrim ocjenama, ali i da preuzme taj teret da roditelje obavijesti o lošima. Na taj način produbljuje se povjerenje između djece i roditelja", kazala je prof. Veronika Javor, ravnateljica zagrebačke Petnaeste gimnazije, za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o tri prva razreda, a, b i c, a od polugodišta uključili smo i d razred. Oni imaju elektroničke dnevnike, u njih im se upisuju ocjene, bilješke i primjedbe. Sve to jednom tjedno otisnemo tako da imamo i na papiru", objasnila je prof. Javor.

Inače, softver za elektronički imenik izradio je Carnet, a eksperimentalno ga je prva uvela zagrebačka XV. gimnazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo