odluka vrhovnog suda /

Roditelji Nore Šitum izgubili spor s udrugom Hrabro dijete: novac prikupljen za Noru ostaje na računu udruge

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Do spora između Norinih roditelja i udruge Hrabro dijete je došlo kad su Norini roditelji od udruge zatražili podatke o novcu prikupljenom u humanitarnoj akciji

16.3.2018.
12:00
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Roditelji Nore Šitum izgubili su spor protiv udruge Hrabro dijete. Naime, Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske donijelo je presudu prema kojoj novac koji je udruga Hrabro dijete prikupila za Noru Šitum, ostaje njima. 

"U slučaju smrti korisnika, sredstva prikupljena u organiziranoj humanitarnoj akciji ne predstavljaju ostavinsku imovinu korisnika, odnosno nisu nasljediva", stoji u odluci suda. U presudi se roditeljima Nore Šitum, Đani Atanasovski i Ivici Šitum, nalaže da udruzi Hrabro dijete solidarno isplate troškove parničnog postupka u iznosu od 155.068,75 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do spora između Norinih roditelja i udruge Hrabro dijete je došlo kad su Norini roditelji od udruge zatražili podatke o novcu prikupljenom u humanitarnoj akciji, te uvjereni u netransparentnost novčanih transakcija tražili da se prikupljena sredstva zamrznu. Iz udruge su tvrdili da prikupljeni novac za Norino liječenje nije nikad diran i da dalje stoji na računu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo