Deda od formata / Ringišpil, vrtuljak, a onda i helikopter: Superdjed Dragec za svog unuka stvara najatraktivnije igračke u Zagorju

Baka Đurđica na početku je bila malo skeptična

9.11.2020.
14:40
VOYO logo

Vlasnik najatraktivnije igračke u Zagorju, ali i šire je 19-mjesečni Noa. Igračka je to koja nije samo za gledanje, nego i za letenje.

Helikopter kojeg pokreće akumulator djelo je dede Drageca koji je na njemu radio tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igračke koštaju puno novaca i to traje nekih par dana, potrga se, stavi se u vreće i baci u smeće. On će za 50 godina moći reći svojim prijateljima 'ja sam taj koji je imao prvi helikopter kojeg mi je moj deda napravio'", kazao je Dragutin Sinković. 

No, helikopter nije jedina Noina igračka, nekoliko metara dalje ima i vlastiti ringišpil. S početka, čak je i njegova baka u čudu gledala što joj niče iza kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je počeo prvi ringišpil raditi, pitala sam se kako će to ispasti, kako će to ići i hoć li funkcionirati, ali znam da je on uporan, bez nacrta, bez ičega. Dan po dan, kad je prvi napravio, onda je krenuo na vrtuljak", kazala je Đurđica Sinković iz Bedekovčine. 

I na vrtuljku Noa ima svoj autić, koji će uvijek biti njegov prvi izbor za vožnju. Vrtuljak pedaliranjem pokreće deda Dragec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo je krenulo s dva autića, a onda sam si mislio to će to ipak biti premalo, pa nek budu četiri pošto ima tu djece. Malo je sad korona zeznula tako da se oni sad ne mogu družiti, ali kroz neko izvjesno vrijeme budu", objasnio je deda Dragec. 

Umjesto na igralištu, nema sumnje gdje će se uskoro okupljati djeca iz susjedstva, osobito ako na dvorištu njegovog djede ubrzo nikne i vlakić ili brod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike